Ο ευρηματικός Ιρλανδός Φέλιμ Μακ Ανόμορα βρήκε-μέσα στην απόγνωση του- τον τρόπο να σωθεί από την ανεργία. Ο 26χρονος, άνεργος εννέα μήνες τώρα, πραγματοποίησε διαφημιστική εκστρατεία προώθησης του εαυτό του. «Σώστε από τη μετανάστευση» αναφέρει η γιγαντοαφίσα που τοποθέτησε στην καρδιά του Δουβλίνου, αναζητώντας δουλειά και επιθυμώντας να παραμείνει στην Ιρλανδία.

Το κόστος της εκστραείας ήταν 2.000 ευρώ αλλά και η ανταπόκριση άμεση. Όπως γράφει το www.tovima.gr μόλις δυο μέρες αφότου προώθησε τον εαυτό του ως «μέσο Ιρλανδό» ονόματι «Ανεργος Πάντι» - όπου «Πάντι» το χαϊδευτικό του «Πάτρικ», πολιούχου της Ιρλανδίας - ο Μακ Ανόμορα έχει μαζέψει πολλές προτάσεις για δουλειά. Υπολογίζει ότι πριν τελειώσει ο μήνας, θα έχει βρει δουλειά, πιθανότατα στο Δουβλίνο.

Την περασμένη Πέμπτη ο άνεργος απόφοιτος εμπορικών σπουδών και μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας στο Γκόλγουεϊ έδωσε την πρώτη συνέντευξη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. «Δεν μπορούσα να φανταστώ την απήχηση της εκστρατείας μου. Περίμενα ότι θα είχα γύρω στις 10 προσφορές για δουλειά και ότι στο τέλος κάποιος θα με προσλάμβανε, όμως η ανταπόκριση ήταν τεράστια», είπε.

Ο Μακ Ανόμορα επιστρέφοντας στην Ιρλανδία πέρσι τον Αύγουστο, ύστερα από ένα χρόνο στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως ταξιδιωτικός πράκτορας και συντονιστής εκδηλώσεων άρχισε την παραδοσιακή αναζήτηση εργασίας στον τομέα του μάρκετινγκ.

Εστειλε περισσότερα από 100 βιογραφικά τα οποία οδήγησαν μόλις σε δύο (αποτυχημένες) συνεντεύξεις για δουλειά καθώς το ποσοστό ανεργίας στην Ιρλανδία είναι πάνω από 15%. Περισσότεροι από 50.000 Ιρλανδοί, κυρίως απόφοιτοι πανεπιστημίου κάτω των 30 ετών, όπως ο Μακ Ανόμορα, αναμένεται ότι θα εγκαταλείψουν τη χώρα ως το τέλος του 2011.

Ζώντας με τον επίδομα ανεργίας των 188 ευρώ ο Μακ Ανόμορα έβαλε μπροστά το σχέδιό του για τη διαφημιστική εκστρατεία του εαυτού του.

Η γιγαντοαφίσα δείχνει τον Μακ Ανόμορα με την πλάτη στην κάμερα και μια βαλίτσα στο χέρι να ατενίζει πέρα από έναν ωκεανό το Αγαλμα της Ελευθερίας, το βρετανικό Κοινοβούλιο, την όπερα του Σίδνεϊ και τον πύργο CN του Τορόντο. Κάτω από το σύνθημα με το οποίο ζητά σωτηρία από τη μετανάστευση, υπάρχει το μέιλ του Ανεργου Πάντι για όσους αναζητούν περισσότερες πληροφορίες και θέλουν να δουν το βιογραφικό του. Η γιγαντοαφίσα, που τοποθετήθηκε σε κεντρικό εμπορικό δρόμο του Δουβλίνου, τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και έβαλε «φωτιά» στο ίντερνετ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr