ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο - Ήρθη το lockdown - Υπό έλεγχο η φωτιά σε κοντινή απόσταση

ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο - Ήρθη το lockdown - Υπό έλεγχο η φωτιά σε κοντινή απόσταση Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα σήμερα στο Καπιτώλιο, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κοντινή απόσταση

Το συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ παρέμεινε κλειστό για περίπου μία ώρα για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι το lockdown ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

«Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το σημερινό lockdown ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό έκλεισε το συγκρότημα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανήρτησε σε μήνυμά της στο Twitter ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου. «Δεν υπάρχουν τραυματισμοί», ανέφερε η πυροσβεστική. «Εκεί οφείλεται ο καπνός που πολλοί είδαν».

Οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM