Κορωνοϊός: Πέθανε η νέα δασκάλα που είχε γίνει παγκοσμίως viral για το τρυφερό βίντεο με μαθητές της

Κορωνοϊός: Πέθανε η νέα δασκάλα που είχε γίνει παγκοσμίως viral για το τρυφερό βίντεο με μαθητές της Facebook Twitter
0

Πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού, σε ηλικία 35 ετών, η Zelene Blancas, η Αμερικανίδα δασκάλα που έγινε viral το 2018, όταν μοιράστηκε ένα βίντεο με μαθητές της. 

«Όποιος είχε δουλέψει μαζί με τη Zelene Blancas στο Ελ Πάσο την γνώριζε ως μία δασκάλα που ο βασικός της στόχος της ήταν να διαδώσει τη συμπόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times. Η Blancas είχε γεννηθεί στο Τέξας και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Μεξικό. Η ίδια εργαζόταν ως δίγλωσση δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας και σκόπευε να γίνει δίγλωσση δασκάλα ειδικής αγωγής. 

Η Blancas έγινε διάσημη όταν ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018 ένα βίντεο με τους μαθητές της το οποίο παρακολουθήθηκε εκατομμύρια φορές . Στο βίντεο φαίνονται τα παιδιά που αποχαιρετούν το ένα το άλλο πριν το Σαββατοκύριακο. Οι μαθητές χαμογελούν και αγκαλιάζονται πριν αποχωριστούν. Το βίντεο, που έγινε παγκόσμιο viral, αποτέλεσε μία υπενθύμιση των ανθρώπινων ικανοτήτων για αγάπη και σύνδεση. 

Η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 20 Οκτωβρίου και μερικές ημέρες μετά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αδερφό της Mario. Μετά από δύο μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ενώ εξάντλησε όλες τις ημέρες όλων των αδειών της, ο Mario Blancas δημιούργησε στο GoFundMe μία σελίδα για τα έξοδα νοσηλείας της αδερφής του καθώς σύντομα «θα βρισκόταν χωρίς εισόδημα και θα έπρεπε να πληρώσει η ίδια το κόστος της  ασφάλειας υγείας της», σύμφωνα με τη σελίδα. 

Την εβδομάδα αυτή ωστόσο, σε ηλικία μόλις 35 ετών, η Zelene Blancas κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο θάνατός της βύθισε σε πένθος την πόλη. Κατά την επαγγελματικής της πορεία, η Αμερικανίδα δασκάλα συχνά ξενυχτούσε για να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους γονείς των μαθητών της, ενώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για γονείς. «Ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ρωτούσε για το σχολείο», δήλωσε η διευθύντρια της, Cristina Sanchez-Chavira.

Σύμφωνα με τη Sanchez-Chavira η Zelene Blancas ήθελε να διαδώσει την ευγένεια και το όχημα που βρήκε ήταν η εκπαίδευση. «Ενσάρκωνε την καλοσύνη και έκανε τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί. Μέσα και έξω από την τάξη», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου προσθέτοντας πως «έκανε τα πάντα για τα παιδιά και νομίζω ότι αυτό την έκανε μια τόσο εκπληκτική δασκάλα - γιατί έκανε τα πάντα από την καρδιά της».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM