Εβραίος γιατρός περιγράφει τη στιγμή που φρόντισε ασθενή με κορωνοϊό, που είχε ναζιστικά τατουάζ

Εβραίος γιατρός περιγράφει τη στιγμή που φρόντισε ασθενή με κορωνοϊό, που είχε ναζιστικά τατουάζ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας Εβραίος γιατρός, που φροντίζει ασθενείς με κορωνοϊό στην Καλιφόρνια, περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε στα χέρια του ένας άνδρας με ναζιστικά τατουάζ στο σώμα του.

Ο Τέιλορ Νίκολς περιέγραψε αυτή την εμπειρία με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter. Όταν ο ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο, ήδη δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Την ώρα που τον προετοίμαζαν, ο Εβραίος γιατρός, μαζί με μία μαύρη νοσηλεύτρια και έναν ασιατικής καταγωγής ειδικό για αναπνευστικά προβλήματα, είδαν τα τατουάζ.

«Η σβάστικα διακρινόταν στο στήθος του. Τατουάζ SS και άλλα εμβλήματα, που τα κάλυπτε η μπλούζα του, ήταν εμφανή. Όλοι είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους στο σώμα του ανακοίνωναν περήφανα τις απόψεις του. Όλοι ξέραμε τι σκεφτόταν για εμάς. Πόσο εκτιμούσε τις ζωές μας», περιέγραψε ο Τέιλορ.

 

«Δυσκολευόταν ξεκάθαρα να αναπνεύσει. Φαινόταν άρρωστος, φοβισμένος», έγραψε για τον ασθενή. «Μην με αφήσεις να πεθάνω γιατρέ», του είπε. Ο Τέιλορ τον καθησύχασε, «του είπα ότι όλοι θα εργαστούμε σκληρά για να τον φροντίσουμε και να τον κρατήσουμε ζωντανό».

Αλλά ο γιατρός εξομολογήθηκε ότι αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Μιλώντας στη San Francisco Chronicle ο γιατρός παραδέχθηκε ότι όταν είδε τα τατουάζ «δεν ένιωσα συμπόνοια για αυτόν εκείνη τη στιγμή».

«Είδα τα τατουάζ και αναρωτήθηκα τι θα σκεφτόταν για το ότι ένας Εβραίος γιατρός τον φροντίζει τώρα ή πόσο θα ενδιαφερόταν για τη δική μου ζωή αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Για πρώτη φορά αναγνώρισα ότι δίστασα, διχάστηκα», ανέφερε στις αναρτήσεις του ο γιατρός.

Περιέγραψε ότι έχει αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις αμέτρητες φορές, τις σβάστικες και τους ρατσιστές ασθενείς. «Κάθε φορά κλονίζομαι λίγο, αλλά διάλεξα αυτή τη δουλειά για να σώσω ζωές. Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου "ήρθαν εδώ επειδή χρειάζονται έναν γιατρό, διάολε, Τέιλορ είσαι γιατρός". Αυτό είναι το mantra που επαναλαμβάνω στον εαυτό μου», ανέφερε.

Όμως, εξομολογήθηκε, μέσω των αναρτήσεών του, ότι η πανδημία τον έχει εξαντλήσει. «Το mantra μου δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο αυτή τη στιγμή. Και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην είμαι ΟΚ», καταλήγει.

Όσο για τον συγκεκριμένο ασθενή, ο γιατρός δεν γνωρίζει τι απέγινε. Είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή του και προχώρησε στον επόμενο ασθενή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ