Ένα ατύχημα που είχε παίζοντας με έναν από τους σκύλους του θα αναγκάσει τον Τζο Μπάιντεν να φορά ειδική «μπότα» για αρκετές εβδομάδες.

 

Το γραφείο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ανακοίνωσε αρχικά πως ο Μπάιντεν «γύρισε» το πόδι του παίζοντας με τον σκύλο του και ότι θα εξεταστεί από ορθοπεδικό για προληπτικούς λόγους. Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη κατάγματα κόπωσης, σύμφωνα με τον γιατρό του.

 

«Οι αρχικές ακτινογραφίες δεν έδειξαν κάποιο προφανές κάταγμα. Η αξονική τομογραφία επιβεβαίωσε κατάγματα κόπωσης στα σφηνοειδή οστά. Αναμένεται ότι πιθανότατα θα χρειαστεί "μπότα" για αρκετές εβδομάδες», δήλωσε ο γιατρός του, Κέβιν Ο' Κόνορ.

 

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του τραυματισμού του, ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε περαστικά στον Τζο Μπάιντεν, μέσω Twitter.

 


Σε βίντεο από τη στιγμή που έβγαινε από το γραφείο του γιατρού του, ο Μπάιντεν κούτσαινε, αλλά περπατούσε χωρίς πατερίτσες ή κάποιο άλλο βοήθημα.

 

Ο Δημοκρατικός θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου ο γηραιότερος άνθρωπος που αναλαμβάνει πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς αυτό τον μήνα έκλεισε τα 78 του χρόνια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απέρριψε επανειλημμένα τις ανησυχίες για την ηλικία του.

 

Ο Μέιτζορ, ο σκύλος με τον οποίο έπαιζε ο εκλεγμένος πρόεδρος όταν είχε το ατύχημα, είναι ο ένας από τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς που έχει το ζεύγος Μπάιντεν. Υιοθέτησαν τον Μέιτζορ το 2018, ενώ είχαν αποκτήσει τον Τσαμπ δέκα χρόνια νωρίτερα. Οι δύο σκύλοι θα εγκατασταθούν στον Λευκό Οίκο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr