Χλευάζουν τον Τραμπ για τις δηλώσεις πίσω από μικρό γραφείο- «Μην μου μιλάς έτσι, είμαι ο πρόεδρος», είπε σε ρεπόρτερ

Χλευάζουν τον Τραμπ για τις δηλώσεις πίσω από μικρό γραφείο- «Μην μου μιλάς έτσι, είμαι ο πρόεδρος», είπε σε ρεπόρτερ Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα βήμα προς την αποδοχή της εκλογικής ήττας του, αλλά ήταν το γραφείο πίσω από το οποίο καθόταν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου αυτό που έκλεψε την παράσταση.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πρώτη φορά μετά τις εκλογές. Είπε πως θα φύγει από τον Λευκό Οίκο αν το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μίλησε ξανά για εκλογική απάτη και επιτέθηκε σε δημοσιογράφους. Αλλά οι χρήστες του διαδικτύου εστίασαν στο ασυνήθιστα μικρό γραφείο στο οποίο καθόταν.

«Για πρόεδρο που έχει εμμονή με το μέγεθος- των χεριών, του πλούτου, των υποστηρικτών του σε συγκεντρώσεις- ο Τραμπ έκανε δηλώσεις από γραφείο που φαίνεται σαν να σχεδιάστηκε για ξωτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian.

Σε φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου φαίνεται ότι τα πόδια του Τραμπ μετά βίας χωρούσαν κάτω από το γραφείο. Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αναρωτήθηκαν αν επρόκειτο για photoshop, αλλά ήταν η πραγματική εικόνα.

Γρήγορα το hashtag DiaperDon κατέκλυσε το Twitter, καθώς χρήστες των social media χλεύαζαν τον απερχόμενο πρόεδρο, παρομοιάζοντας τον με ένα μωρό που το έχουν «εξορίσει» στο τραπέζι των παιδιών, στο δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του ηθοποιού Μαρκ Χάμιλ, που έγραψε: «Ίσως αν συμπεριφερθείς καλά, σταματήσεις να λες ψέματα για να υπονομεύσεις μια δίκαιη εκλογική διαδικασία και αρχίσεις να σκέφτεσαι τι είναι καλό για τη χώρα σου αντί να κλαψουρίζεις για το πόσο άδικα σου συμπεριφέρονται, θα σε καλέσουν να καθίσεις στο τραπέζι των μεγάλων αγοριών».


«Μην μου μιλάς έτσι, είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ»

Όταν ρωτήθηκε αν θα φύγει από τον Λευκό Οίκο αν το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν, ο Τραμπ αρχικά απάντησε «Αν το κάνουν θα έχουν διαπράξει ένα λάθος, γιατί αυτές οι εκλογές ήταν απάτη».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε και ο Τραμπ έχασε την ψυχραιμία του. «Μην μου μιλάς έτσι. Είσαι ερασιτέχνης. Μην μου μιλάς έτσι, είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μην μιλάς ποτέ στον πρόεδρο με αυτό τον τρόπο», τον κατακεραύνωσε ο Τραμπ και προχώρησε στην επόμενη ερώτηση.

Όμως και η επόμενη δημοσιογράφος τον ρώτησε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αν θα φύγει από τον Λευκό Οίκο αν οι εκλέκτορες ψηφίσουν τον Μπάιντεν. «Σίγουρα θα το κάνω και το ξέρετε αυτό», απάντησε τελικά. Μία φράση που ερμηνεύεται ως το πιο κοντά που έχει φτάσει στο να αναγνωρίσει την ήττα του.

Αν και η διοίκηση Τραμπ έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε πως δεν είναι σωστό ότι ο Μπάιντεν ήδη επιλέγει τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου του.

Σε άλλο σημείο ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην επιτρέψουν στον Μπάιντεν να πάρει τα εύσημα για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. «Μην τον αφήσετε να πάρει τα εύσημα για τα εμβόλια, γιατί τα εμβόλια ήμουν εγώ και πίεσα τους ανθρώπους περισσότερο από ότι έχουν πιεστεί ποτέ», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να ανακοινώσει επίσημα αν θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω ακόμη για το 2024».

 

Απορρίφθηκε το αίτημα στην Πενσιλβάνια

Στο μεταξύ, το ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα της ομάδας του Τραμπ να μην ανακηρυχθεί ο Μπάιντεν νικητής των εκλογών στην Πενσιλβάνια.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών. «Οι κατηγορίες για αδικία είναι σοβαρές. Όμως το να αποκαλείς άδικες τις εκλογές δεν σημαίνει ότι είναι άδικες. Οι κατηγορίες απαιτούν συγκεκριμένους ισχυρισμούς και στη συνέχεια αποδείξεις. Δεν έχουμε τίποτα από τα δύο», έγραψε ο δικαστής Στέφανος Μπίμπας, που τοποθετήθηκε στη θέση από τον Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ