Κορωνοϊός: Σάλος στην Αλβανία από τη συμμετοχή του προέδρου Μέτα σε πάρτι - Επιβλήθηκαν πρόστιμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κορωνοϊός: Σάλος στην Αλβανία από τη συμμετοχή του προέδρου Μέτα σε πάρτι - Επιβλήθηκαν πρόστιμα [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
EPA
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία μετά τη συμμετοχή του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, σε πάρτι και ενώ βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Συγκεκριμένα, το πάρτι οργανώθηκε από τον ηθοποιό Μπες Καλάκου, για τα γενέθλιά του. Στο πάρτι συμμετείχε και η Μόνικα Κρυεμάντι, σύζυγος του Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη». Μετά από πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι καλεσμένοι φαίνονται να μην κρατούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ασφαλείας, η αστυνομία επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στους περίπου 30 καλεσμένους αλλά και στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου όπου πραγματοποιήθηκε το πάρτι. 

Το πρόστιμο αντιστοιχεί σε περίπου 110 ευρώ ανά συμμετέχοντα, ενώ ο Ιλίρ Μέτα κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» εν όψει των εκλογών της άνοιξης. «Με προσκάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά, η απόσταση ήταν υποδειγματική». Παράλληλα ο Μέτα υποστήριξε πως φοράει τη μάσκα του αποτελώντας παράδειγμα για τους πολίτες. 

 

Σημειώνεται πως δεν είναι πρώτη φορά που επιβλήθηκε πρόστιμο στη Μόνικα Κρυεμάντι, λόγω παραβίασης των μέτρων για την πανδημία. Το προηγούμενο διάστημα κλήθηκε δύο φορές να πληρώσει πρόστιμα ύψους 25 και 40 ευρώ καθώς δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία, έξι στελέχη της έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους πραγματοποιείται έρευνα για παράβαση καθήκοντος. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν 3 σοβαρά περιστατικά από την Αλβανία

Πράσινο φως, έδωσε η Πολιτεία, για την νοσηλεία των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας, που νοσούν βαρέως από κορονοϊό. Χθες το βράδυ, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία με ασθενοφόρα από την Κακκαβιά 3 άτομα από την ελληνική μειονότητα: ένας ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση από την περιοχή της Χειμάρας, ένας δάσκαλος από την Λιβαδειά με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς ένας γιατρός από την Δερβιστάνη.

Το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία, και ειδικά στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Με πληροφορίες από albaniandailynews/sot.com.al/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
NEWSROOM