«Μην αφήνετε άλκες να γλύφουν το αυτοκίνητό σας». Αυτή η έκκληση προς τους οδηγούς σε περιοχή του Καναδά μπορεί να ακούγεται παράξενη, αλλά οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

 

Στο Τζάσπερ, ορεινή περιοχή στην Αλμπέρτα του Καναδά, τοποθετήθηκαν πινακίδες με αυτή την έκκληση. «Έχουν εμμονή με το αλάτι, είναι από αυτά που χρειάζονται για τα μεταλλικά στοιχεία στον οργανισμό τους. Συνήθως το βρίσκουν στις αλυκές στο πάρκο, αλλά τώρα συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να βρουν στα αυτοκίνητα το αλάτι από τον δρόμο που πετάγεται πάνω τους», εξήγησε στο CNN ο Στιβ Γιανγκ, εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου στο Τζάσπερ.

 


Εκεί, ο κόσμος συχνά παρκάρει στην άκρη του δρόμου ελπίζοντας να δει μία άλκη. Όμως, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο το να επιτρέπεται στα ζώα να πλησιάσουν ένα αυτοκίνητο.

 

Με αυτό τον τρόπο, οι άλκες συνηθίζουν να βρίσκονται κοντά σε οχήματα. Κάτι που αποτελεί κίνδυνο τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους οδηγούς, που μπορεί να πέσουν κατά λάθος πάνω τους. Για αυτό, οι αρμόδιοι συμβουλεύουν τους οδηγούς να απομακρύνονται αν δουν ότι μία άλκη πλησιάζει το αυτοκίνητό τους.

 

Επίσης, τονίζουν ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μένουν στα οχήματα και να μην έρχονται κοντά σε άγρια ζώα. Αν και τα περισσότερα απομακρύνονται όταν πλησιάζουν οι άνθρωποι, οι άλκες μένουν ακίνητες και μπορεί να επιτεθούν αν νιώσουν ότι απειλούνται.

 

«Έχουμε δει πολλές άλκες τελευταία. Ο πληθυσμός των λύκων μειώνεται, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι θηρευτές», σημείωσε ο Γιανγκ. Και αν οι κίνδυνοι δεν είναι αρκετός λόγος για να αποθαρρύνουν κάποιον να πλησιάσει μια άλκη, ο ίδιος υπενθύμισε ότι απαγορεύεται στους πολίτες να ταΐζουν ή να ενοχλούν τα άγρια ζώα σε εθνικά πάρκα και μπορεί οι παραβάτες να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr