Η Νορβηγία απαγόρευσε τη ρητορική μίσους εναντίον των αμφιφυλόφιλων και των τρανς ατόμων, διευρύνοντας την νομοθεσία που πέρασε το 1981, για την προστασία των ομοφυλόφιλων.

 

«Είμαι πολύ ανακουφισμένη στην πραγματικότητα, επειδή η έλλειψη νομικής προστασίας ήταν ζητούμενο για τους τρανς ανθρώπους για πολλά, πολλά χρόνια» , δήλωσε η Birna Rorslett από τον Σύνδεσμο Τρανς Ατόμων στη Νορβηγία.

 

Ο νόμος επιβάλλει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών για σχόλια μίσους που γίνονται δημόσια. Ο νόμος δεν απαγορεύει όλες τις μορφές ρητορικής μίσους, απλώς όσες υποκινούν βία εναντίον προστατευόμενων κατηγοριών, ή απάνθρωπες εκφράσεις.

 

Το 1981, η Νορβηγία πρόσθεσε τον «ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό» στη λίστα των προστατευόμενων κατηγοριών στον νόμο περί ρητορικής μίσους, παρέχοντας προστασία για τους γκέι και τις λεσβίες. Όμως, ο νέος νόμος αλλάζει αυτή τη φράση σε «σεξουαλικό προσανατολισμό» προσθέτοντας και τους αμφιφυλόφιλους ανθρώπους.

 

Ο νέος νόμος προσθέτει επίσης «φύλο, ταυτότητα φύλου ή έκφραση φύλου» διευρύνοντας έτσι τη λίστα των προστατευμένων κατηγοριών.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr