Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Τραμπ έπαυσε τον υπουργό Εθνικής άμυνας «με δύο αναρτήσεις στο Twitter»

Ο Τραμπ έπαυσε τον υπουργό Εθνικής άμυνας «με δύο αναρτήσεις στο Twitter» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπαυσε από τα καθήκοντά τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, με συνοπτικές διαδικασίες και δύο αναρτήσεις στο Twitter. 

«Με χαρά μου ανακοινώνω πως ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, αξιότιμος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (ομόφωνα εκλεγμένος από την Γερουσία), αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, από αυτή τη στιγμή. Ο Κρις θα κάνει ΦΟΒΕΡΗ δουλειά. Ο Μάρκ Έσπερ παύθηκε. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την υπηρεσία του». 

Ο Έσπερ είχε συγκρουστεί με τον Τραμπ τον Ιούνιο, για την αποστολή στρατιωτικών μονάδων για τον έλεγχο των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που συγκλονίζονταν από το κίνημα Black Lives Matter. 

Η εκπαραθύρωση του 56χρονου Έσπερ θεωρείτο δεδομένη εδώ και μήνες, μετά την δημόσια αντίθεση του στην απόφαση του Τραμπ να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στις πόλεις που σημειώνονταν μαζικές διαδηλώσεις τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Τραμπ είχε εξοργιστεί τότε με την στάση του Έσπερ. 

Ο Μίλερ γίνεται ο τέταρτος επικεφαλής του Πενταγώνου στη μοναδική θητεία του Τραμπ στην προεδρία.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ