Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός- Γαλλία: 854 νεκροί σε 24 ώρες, ο χειρότερος απολογισμός από τις 15 Απριλίου

Κορωνοϊός- Γαλλία: 854 νεκροί σε 24 ώρες, ο χειρότερος απολογισμός από τις 15 Απριλίου Facebook Twitter
0

Τον χειρότερο απολογισμό από τις 15 Απριλίου κατέγραψε η Γαλλία, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 854 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Την ίδια ώρα, έγιναν περισσότερες από 1.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία, κάτι που συμβαίνει για πέμπτη φορά τις τελευταίες εννέα ημέρες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 26.265 ασθενείς, αριθμός που σχεδόν εξαπλασιάστηκε από τις 29 Αυγούστου (4.530) και κινείται προς το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 14 Απριλίου (32.292).

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου ήταν 36.330 αρκετά μειωμένος μετά τις 52.518 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα- ο υψηλότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας- ο μέσος όρος του τελευταίου επταήμερου κατέγραψε ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, φτάνοντας στις 43.438 περιπτώσεις.

Ήδη η Γαλλία έχει επιβάλει lockdown για ένα μήνα, από την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχος η έξαρση των κρουσμάτων. Παράλληλα εξετάζεται η πιθανότητα επιβολής νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, καθώς πολλοί αγνοούν το lockdown.

Πλέον η χώρα μετρά 1.502.763 κρούσματα κορωνοϊού, που τη φέρνουν στην πέμπτη θέση ανάμεσα στα κράτη με τις περισσότερες μολύνσεις. Έως τώρα έχουν καταγραφεί 38.289 θάνατοι στη Γαλλία, απολογισμός που αποτελεί τον έβδομο χειρότερο παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ