Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ

Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ Facebook Twitter
EPA
0

Η Shell αποφάσισε να κάνει ένα γκάλοπ σχετικό με την κλιματική αλλαγή στο Twitter, αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ για την πετρελαϊκή εταιρεία.

«Τι είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε για να βοηθήσετε στη μείωση των εκπομπών (άνθρακα);», ήταν το ερώτημα που έθεσε η Shell στο Twitter. Αν και μόλις 199 χρήστες απάντησαν στο γκάλοπ, το tweet της πετρελαϊκής έγινε viral, όχι όμως για τους λόγους που θα ήθελε η εταιρεία.


Η Αμερικανίδα βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ ήταν ανάμεσα στους γνωστούς που απάντησαν στη Shell, με ένα tweet το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 370.000 likes. «Είμαι διατεθειμένη να σας θεωρήσω υπεύθυνους για τα ψέματα για την κλιματική αλλαγή επί 30 χρόνια, ενώ κρυφά γνωρίζατε όλο αυτό τον καιρό ότι οι εκπομπές από ορυκτά καύσιμα θα καταστρέψουν τον πλανήτη μας», έγραψε και κατηγόρησε την εταιρεία για θράσος. 


Ανάλογη ήταν η αντίδραση της Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Δεν ξέρω για εσάς, αλλά σίγουρα εγώ είμαι διατεθειμένη να ξεμπροστιάσω τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων επειδή εν γνώσει τους κατέστρεψαν τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης αμέτρητων γενιών για το κέρδος και μετά προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων και να αποτρέψουν την πραγματική συστημική αλλαγή με ατελείωτες καμπάνιες δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος», έγραψε η Σουηδέζα ακτιβίστρια.


Θέση πήραν και επιστήμονες. Η Κάθριν Χέιχοου, επικεφαλής του κέντρου για το κλίμα στο πανεπιστήμιο Texas Tech, έγραψε ότι η Shell ευθύνεται για το 2% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που αντιστοιχεί στο σύνολο των εκπομπών της πατρίδας της, του Καναδά. «Όταν θα έχετε ένα πραγματικό σχέδιο για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα είμαι ευτυχής να συζητήσω τι θα κάνω για να μειώσω τις προσωπικές μου εκπομπές», συμπλήρωσε στην ανάρτησή της.


Αλλά και πολλοί ακόμη χρήστες έδειχναν να μην μπορούν να πιστέψουν την ανάρτηση της Shell. Κάποιοι επεσήμαναν την ειρωνεία του να μιλά μια τέτοια εταιρεία για ατομικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που απλά αναρωτιούνταν αν η πετρελαϊκή δεν... είναι στα καλά της.

Και πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με το σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής ρεπόρτερ του CΝΝ για το κλίμα, Μπιλ Γουέιρ. «Είναι σαν να ρωτάει ο Φρέντι Κρούγκερ τι είσαι πρόθυμος να αλλάξεις για να κοιμηθείς καλύτερα», έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM