Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ Facebook Twitter
Αφγανιστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ (Twitter)
0

Έκρηξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Ταρίκ Άριαν εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

«Ακούγονται ακόμη πυροβολισμοί από την περιοχή, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας την έχουν αποκλείσει», τόνισε ο Άριαν. «Δεν γνωρίζουμε αν είμαστε αντιμέτωποι με μια συντονισμένη επίθεση ή κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή ποιος ευθύνεται για την επίθεση ενώ ορισμένες πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 τραυματίες.

Καθηγητής του πανεπιστημίου της Καμπούλ δήλωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί, αλλά οι φοιτητές τρέχουν να φύγουν από το συγκρότημα.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στην επίθεση.

Το 2016 τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν (AUAF) στην Καμπούλ, η οποία ξεκίνησε με έναν βομβιστή αυτοκτονίας να ρίχνει το γεμάτο εκρηκτικά όχημά του σε έναν τοίχο του πανεπιστημίου, την ώρα που άλλοι δράστες εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο κρατώντας αυτόματα όπλα.

Με πληροφορίες του Reuters/dpa/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM