ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τραμπ: «Δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα», λέει ο γιατρός του Αμερικανού Προέδρου

Τραμπ: «Δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα», λέει ο γιατρός του Αμερικανού Προέδρου Facebook Twitter
Τραμπ: «Δεν παρουσιάζει κανέναν σύμπτωμα», λέει ο γιατρός του Αμερικανού Προέδρου (EPA)
0

Ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει «κανένα σύμπτωμα» του κορωνοϊού  μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Σε μια νέα επιστολή, ο γιατρός του Τραμπ, Σον Κόνλει, ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε μια «ξεκούραστη» νύχτα στον Λευκό Οίκο και ότι σήμερα Τρίτη «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα».

Τη Δευτέρα το απόγευμα, λίγο πριν την αναχώρησή του από το Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, είχε δηλώσει ωστόσο, ότι για την πλήρη ανάρρωση του προέδρου χρειάζεται άλλη μια εβδομάδα ακόμα.

Επισημαίνει ακόμα, ότι οι ενδείξεις στα ζωτικά όργανα του Αμερικανού Προέδρου παραμένουν σταθερές, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα του.

Ωστόσο, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που παίρνει ο Πρόεδρος. Ούτε επιβεβαίωσε εάν του έχουν χορηγηθεί επιπλέον στεροειδή.

Ο Τραμπ βέβαια, ασθενής του κορωνοϊού ακόμα, καθώς νόσησε μόλις την περασμένη Παρασκευή, εισήχθη σε νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο μέσα σε ένα τρεις ημέρες.

Αψηφώντας τις επικρίσεις σε βάρος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως οι Αμερικανοί μαθαίνουν να ζουν με τη νόσο Covid-19, ώρες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, για να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία.

«Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, που είναι στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρα!!!», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Facebook διέγραψε την ανάρτησή του και το Twitter την «έκρυψε».

Σε καραντίνα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

 

Την ίδια ώρα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, καθώς και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, έχουν τεθεί σε καραντίνα από σήμερα, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό ο ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, ο υποδιοικητής του σώματος της Ακτοφυλακής.

Το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε καραντίνα, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Μια στρατιωτική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «είναι απολύτως ορθό» να συμπεράνει κανείς ότι μεταξύ αυτών είναι και ο Μίλι.

Ο Ρέι βρέθηκε θετικός στην Covid-19 την Δευτέρα, αφού το Σαββατοκύριακο εμφάνισε «ελαφρά» συμπτώματα. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο είχε επισκεφθεί το Πεντάγωνο για συναντήσεις με άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον Τζόναθαν Χόφμαν. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις ήταν και οι αρχηγοί του γενικού επιτελείου.

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ναύαρχο Ρέι μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και κανένα τεστ δεν έχει βγει θετικό.

Να σημειωθεί ότι η Ακτοφυλακή δεν υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας αλλά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες του Assiciated Press/BstonGlobe

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ