Έκτη ημέρα διαδηλώσεων στη Βουλγαρία. Η αφορμή σημαντική, αλλά και ο λόγος σημαντικότερος. Ο διορισμός του βουλευτή και μεγιστάνα των MME Ντέλιαν Πεέβσκι ως επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας ήταν η σπίθα που άναψε τη νέα αντικυβερνητική φωτιά.

 

Στην πρωτεύουσα Σόφια και όχι μόνο, οι πολίτες βγήκαν μαζικά στους δρόμους, ζητώντας αρχικά την ακύρωση του διορισμού του Πεέβσκι. Κι όταν το Κοινοβούλιο τον απέρριψε, συνέχισαν να διαδηλώνουν. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά. Με το αληθινό τους αίτημα. Την παραίτηση της κυβέρνησης Ορεσάρσκι.

 

Ένας διαδηλωτής πιστεύει πως «οι πολιτικοί πραγματικά φοβούνται. Αν και μας αποκαλούν μάζα, αν και λένε πως δεν είμαστε πολλοί. Θεωρώ πως θα γινόμαστε όλο και πιο πολύ – και φοβούνται». Ένας άλλος έκανε σαφείς τις προθέσεις τους: «Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση».

 

Η είδηση ότι ο διορισμός του Πεέβσκι ακυρώθηκε στη Βουλή δεν κατεύνασε το πλήθος. Αντί, όμως, για διαδήλωση του «όχι», η συγκέντρωση έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε νίκη των εξοργισμένων πολιτών.

Πηγή: Εuronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr