Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει μια «σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη» για τον κορωνοϊό

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει μια «σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη» για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει μία σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για τη θεραπεία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η Washington Post μετέδωσε πως ο Τραμπ θα ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης πλάσματος για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα.

Το πλάσμα θα προέρχεται από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές με γνώση των τελευταίων δεδομένων. 


Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα - μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Αρκετοί παρατήρησαν πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, υιοθέτησε στο Twitter τον όρο «κινεζικός ιός» για τον κορωνοϊό Sars-Cov-2.

Ο Τραμπ θα κάνει τις ανακοινώσεις από κοινού με τον γραμματέα για θέματα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν 5.679.000 κρούσματα ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 ασθενείς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορηθεί για αργά αντανακλαστικά απέναντι στην πανδημία και τα ποσοστά του Τραμπ εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου σημειώνουν σημαντική υποχώρηση. Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η περίφημη «σημαντική ανακάλυψη» αποτελεί εν πολλοίς έναν επικοινωνιακό ελιγμό του Αμερικανού προέδρου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM