Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν έναν άντρα που κατηγορείται πως δολοφόνησε την 14χρονη κόρη του σε ένα νέο «έγκλημα τιμής», το όποιο έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

 

Η Romina Ashrafi έφυγε από το σπίτι της μαζί με τον 35χρονο σύντροφό της, όταν ο πατέρας της αντέδρασε στον γάμο τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το ζευγάρι, επιστρέφοντας την 14χρονη στο σπίτι της, παρόλο που η ίδια φέρεται να τους είπε πως φοβάται για την ζωή της. 

 

Με τον 35χρονο σύντροφό της.
Με τον 35χρονο σύντροφό της.

 

Το βράδυ της Τρίτης, δέχθηκε επίθεση από τον πατέρα της μέσα στο υπνοδωμάτιό της.

 

Το ειδησεογραφικό Gilkhabar.ir μετέδωσε πως η Romina «αποκεφαλίστηκε» με ένα δρεπάνι και στη συνέχεια ο πατέρας βγήκε από το σπίτι «με το δρεπάνι στο χέρι και ομολόγησε».

 

Σήμερα, η ιστορία της Romina φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο δεκάδων ιρανικών εφημερίδων. «Ανασφάλεια στο πατρικό», έγραψε η εφημερίδα Ebtekar, υπογραμμίζοντας την ελλιπή νομοθεσία για προστασία γυναικών και κοριτσιών.

 

Την ίδια στιγμή, το hashtag #Romina_Ashrafi μετρά περισσότερες από 50.000 αναφορές στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να καταδικάζουν την δολοφονία και την πατριαρχική φύση της ιρανικής κοινωνίας γενικότερα.

 

 

 

 

 

 

 

Ο ισλαμικός ποινικός κώδικας του Ιράν προβλέπει μειωμένη ποινή για πατέρες και άλλα μέλη της οικογένειας που καταδικάζονται για φόνο ή σωματική κακοποίηση ανηλίκων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή «εγκλήματα τιμής».

 

Αν ένας άντρας κριθεί ένοχος πως σκότωσε την κόρη του, η τιμωρία κυμαίνεται μεταξύ τριών και 10 ετών στη φυλακή, αντί για την κανονική θανατική ποινή ή το πρόστιμο σε υποθέσεις δολοφονίας. 

 

Με πληροφορίες από BBC