Η Wizz Air γίνεται μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ξεκινά πτήσεις εν μέσω πανδημίας

Η Wizz Air γίνεται μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ξεκινά πτήσεις εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
Η Wizz Air γίνεται μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ξεκινούν πτήσεις εν μέσω πανδημίας (Reuters)
0

Η ουγγρική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air πραγματοποίησε πτήση από τη Σόφια στο Λονδίνο σήμερα, και έγινε μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ξεκίνησαν εκ νέου τις πτήσεις εν μέσω της πανδημίας.

Στην πτήση βρισκόταν τουλάχιστον ένας επιβάτης, ο οποίος φορούσε μάσκα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, υπήρχαν δεκάδες επιβάτες εντός του αεροδρομίου, απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, πιθανώς προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση επιστροφής που απογειώθηκε λίγο αργότερα.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος των στόλων τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η Wizz Air σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι σχεδίαζε να επαναφέρει σε λειτουργία μερικά από τα αεροπλάνα της, προκειμένου να εκτελέσουν «ουσιαστικά ταξίδια», αποκαθιστώντας υπηρεσίες σε προορισμούς όπως είναι η Ρουμανία, η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, η Λισαβόνα στην Πορτογαλία και η Τενερίφη της Ισπανίας.

Το διοικητικό συμβούλιο αφίξεων και αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο έδειξε ότι τρεις πτήσεις της Wizz Air επρόκειτο να προσγειωθούν και να αναχωρήσουν σήμερα.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει η υποδομή και ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη που πρέπει να ταξιδέψουν για λόγους εργασίας.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η εναέρια κυκλοφορία μειώθηκε κατά περίπου 90% σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό IATA, με τις πτήσεις που συνεχίζουν να είναι μόνο εκείνες που διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των πολιτών, αλλά και τη μεταφορά υγειονομικού υλικού.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς η Wizz Air δήλωσε ότι δεν αναμένει να είναι πλήρεις οι πτήσεις. Αυτό θα της επιτρέψει να διατηρήσει την κοινωνική απόσταση μεταξύ των επιβατών.

Η αεροπορική εταιρεία, που κινείται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες στις πτήσεις, ενώ και το πλήρωμά της θα φορά υποχρεωτικά μάσκες και γάντια.

Όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αρχίσουν να χαλαρώνουν, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα για τις πτήσεις, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Η Βρετανία όπως και άλλες χώρες, εξετάζουν την τήρηση καραντίνας για δύο εβδομάδες στους επιβάτες που φτάνουν στην χώρα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ