Σεισμός

Κορωνοϊός- Ισπανία: 440 θάνατοι σε 24 ώρες- Συγγνώμη της κυβέρνησης στα παιδιά, πώς θα βγουν από το σπίτι

Κορωνοϊός- Ισπανία: 440 θάνατοι σε 24 ώρες- Συγγνώμη της κυβέρνησης στα παιδιά, πώς θα βγουν από το σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Τους όρους με τους οποίους τα παιδιά στην Ισπανία θα μπορέσουν να βγουν από το σπίτι, για πρώτη φορά από τις 14 Μαρτίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ στη χώρα καταγράφηκαν 440 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες.

Συνολικά η χώρα θρηνεί 22.157 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι ελαφρώς υψηλότερος από τον χθεσινό, με τους 435 νεκρούς σε 24 ώρες. Τα κρούσματα στην Ισπανία έφτασαν πλέον τα 213.024, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το 16% (34.355) αφορά εργαζομένους στον τομέα της Υγείας.

Βγαίνουν από το σπίτι τα παιδιά

Από την Κυριακή, τα παιδιά έως 14 ετών στην Ισπανία θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, για πρώτη φορά από τη στιγμή που επιβλήθηκε η καραντίνα, στις 14 Μαρτίου. Θα μπορούν να βγουν για περπάτημα ή παιχνίδι στους δρόμους, για μία ώρα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από έναν ενήλικα- ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να είναι με έως και τρία παιδιά κάθε φορά- ενώ θα πρέπει να απομακρύνονται σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από το σπίτι. Θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους παιχνίδια, μπάλες και πατίνια, όμως, δεν θα μπορούν να πάνε σε πάρκα ή άλλους κοινόχρηστους χώρους παιχνιδιού, λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Και πάντα θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Τα παιδιά σε αγροτικές περιοχές, θα μπορούν να βγουν στην εξοχή ή να πάνε σε δάσος.

Η συγγνώμη της κυβέρνησης

Ανακοινώνοντας αυτά τα μέτρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τον γονιό τους στα ψώνια σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν ήταν όσο ξεκάθαρη θα έπρεπε όταν εξήγησε το πώς θα επιτρέπεται να βγείτε για περπάτημα με τις οικογένειές σας», δήλωσε ο Ιγκλέσιας απευθυνόμενος στα παιδιά.

«Ξέρω ότι αυτός ο εγκλεισμός δεν ήταν εύκολος για εσάς. Έπρεπε να σταματήσετε να πηγαίνετε στο σχολείο, όπως και να βλέπετε τους δασκάλους και τους φίλους σας. Δεν είχατε τη δυνατότητα να βλέπετε πολλούς από τους συγγενείς σας και έπρεπε να μείνετε στο σπίτι για να παίξετε αντί να βγείτε έξω. Θέλω να σας ευχαριστήσω και θέλω να ξέρετε ότι κάποιες στιγμές κάνουμε λάθη όταν παίρνουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ