Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την αεροπορική τραγωδία στην Μόσχα

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την αεροπορική τραγωδία στην Μόσχα Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Ρωσίας έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα ένα νέο βίντεο από την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα, που στοίχισε τη ζωή 41 ανθρώπων τον περασμένο Μάιο.

Στο βίντεο, καταγράφεται η στιγμή της προσγείωσης του αεροσκάφους, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έντρομοι οι επιβάτες το εγκαταλείπουν. Στις 5 Μαΐου 2019 το αεροσκάφος της Aeroflot έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, της Μόσχας. Αμέσως, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 41 άνθρωποι.

 

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα το βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, καθώς ολοκληρώθηκε η έρευνα για την αεροπορική τραγωδία, για την οποία κατηγορείται ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ντένις Εβντοκίμοφ. Ο 42χρονος πιλότος κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανονισμούς για την ασφάλεια των μεταφορών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κυβερνήτης της πτήσης από τη Μόσχα με προορισμό το Μουρμάνσκ επέστρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί, το Σερεμέτιεβο και πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση. Επίσης ο πιλότος κατηγορείται ότι με τις ενέργειές του για να ελέγξει το αεροσκάφος παραβίασε τους κανονισμούς και αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς και τον θάνατο 40 επιβατών και ενός μέλους του πληρώματος. Επιπλέον, άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αρμόδια επιτροπή, αφού μελέτησε τα δεδομένα από τους καταγραφείς πτήσης, κατέληξαν ότι το αεροσκάφος ανταποκρίθηκε επαρκώς στις ενέργειες του κυβερνήτη, απορρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό του πιλότου για πιθανή βλάβη. Η υπόθεση πλέον παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, για την άσκηση διώξεων.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ