Απεργία της ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Μείωση θανάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα στην Ισπανία - 637 σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Μείωση θανάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα στην Ισπανία - 637 σε 24 ώρες Facebook Twitter
EPA
0

Για τέταρτη συνεχή ημέρα εμφανίζει μείωση ο αριθμός νεκρών του κορωνοϊού στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, απολογισμός που γεννά ελπίδες πως τα δύσκολα έχουν περάσει. 

Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό από τις 24 Μαρτίου. Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950).

Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι μία από τις σοβαρότερα πληττόμενες του πλανήτη, με  13.055 νεκρούς λόγω της πανδημίας του Covid-19. Άλλοι 135.032 έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας. 

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

Η πανδημία, που ευθύνεται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχει προκαλέσει κατάρρευση της δημόσιας υγείας και έχει βυθίσει τη χώρα σε ένα σχεδόν ολικό lockdown που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες. 

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικών τεστ και καραντίνας των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Με πληροφορίες από «Guardian»

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ