Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ διάδοχος του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ διάδοχος του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών Facebook Twitter
Ο νέος πρόεδρος των Εργατικών στη Βρετανία Κιρ Στράμερ
0

Τη σκυτάλη από τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος έλαβε νωρίτερα ο Κιρ Στράμερ, μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού στη Βρετανία.

«Συγχαρητήρια στον @Keir_Starmer, τον νέο ηγέτη των Εργατικών» ήταν το tweet που έστειλε το κόμμα ανακοινώνοντας τη νίκη του πρώην δικηγόρου, ηλικίας 57 ετών και υπεύθυνου, τα τελευταία 3 χρόνια, των Εργατικών για το Brexit.

Ο Στάρμερ, που θεωρείτο φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών, επικράτησε της Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, συμμάχου του Κόρμπιν, και της Λίζα Νάντι, εξασφαλίζοντας το 56,2% των ψήφων των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος.

«Είναι τιμή και προνόμιο στη ζωή μου που εξελέγην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος. Αυτό συνέβη σε μια στιγμή, πρωτόγνωρη όσο καμία άλλη, της ζωής μας» επισήμανε σε μια προμαγνητοσκοπημένη δήλωση, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Υπό την ηγεσία μου θα εμπλακούμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση και δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση απλά για να ασκήσουμε... Δεν υποβάλλουμε αδύνατα αιτήματα. Όμως, με τόλμη θα στηρίζουμε (τις θέσεις μας), όταν θα είναι το σωστό να το κάνουμε».

«... Όπου βλέπουμε λάθη ή κυβερνητικές αποτυχίες ή πράγματα που δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, θα τα αμφισβητούμε και θα παρεμβαίνουμε».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM