Ρώμη: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού

Ρώμη: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κλείνουν και όλες οι εκκλησίες στη Ρώμη λόγω κορωνοϊού (EPA)
2

Μέχρι τις 3 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης, σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιταλού καρδινάλιου Άντζελο ντε Ντονάτις, επισκόπου της Ρώμης.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

Διευκρινίζεται ότι ενώ οι λειτουργίες, όπως και όλες οι υπόλοιπες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν. Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι άπιστοι οι Καθολικοί !Άμεσα να ξεκινήσουμε Σταυροφορία, όλοι - λαός και εκκλησιαστική ηγεσία - στην Ιταλία, να ανοίξουμε τις εκκλησίες εν Χριστώ αδελφοί ! ...Και - κυρίως - ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ να τον ευχαριστηθούμε !..Τι να σου κάνει και ο Θεός...
Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία!Πασιφανής απόδειξη υπεροχής της Ορθοδοξίας έναντι του Καθολικισμού είναι η αποδοχή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας οτι η πίστη σε αυτό το δόγμα δε μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό...Συγνώμη για το προκλητικό σχόλιο, αλλα δε μπορώ να το σχολιάσω διαφορετικά. Δείχνει τη διαφορά της πολιτισμένης (και μεσογειακής) Ευρώπης με την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία.