Ρώμη: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού

Ρώμη: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κλείνουν και όλες οι εκκλησίες στη Ρώμη λόγω κορωνοϊού (EPA)
2

Μέχρι τις 3 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης, σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιταλού καρδινάλιου Άντζελο ντε Ντονάτις, επισκόπου της Ρώμης.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

Διευκρινίζεται ότι ενώ οι λειτουργίες, όπως και όλες οι υπόλοιπες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν. Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οι άπιστοι οι Καθολικοί !Άμεσα να ξεκινήσουμε Σταυροφορία, όλοι - λαός και εκκλησιαστική ηγεσία - στην Ιταλία, να ανοίξουμε τις εκκλησίες εν Χριστώ αδελφοί ! ...Και - κυρίως - ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ να τον ευχαριστηθούμε !..Τι να σου κάνει και ο Θεός...
Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία!Πασιφανής απόδειξη υπεροχής της Ορθοδοξίας έναντι του Καθολικισμού είναι η αποδοχή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας οτι η πίστη σε αυτό το δόγμα δε μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό...Συγνώμη για το προκλητικό σχόλιο, αλλα δε μπορώ να το σχολιάσω διαφορετικά. Δείχνει τη διαφορά της πολιτισμένης (και μεσογειακής) Ευρώπης με την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία.