Πυροβολισμοί στη Μανίλα - Ένοπλος κρατά 30 ομήρους σε εμπορικό κέντρο

Πυροβολισμοί στη Μανίλα - Ένοπλος κρατά 30 ομήρους σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
0

Ένοπλος κρατά τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους ομήρους σε εμπορικό κέντρο στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην φύλακας στο εμπορικό κέντρο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Rappler επικαλούμενος στην αστυνομία.


Ο δήμαρχος της περιοχής Σαν Χουάν της Μανίλα, Φράνσις Ζαμόρα δήλωσε πως ο ένοπλος πυροβόλισε ένα άτομο, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Ο ίδιος τόνισε πως επί τόπου έχει σπεύσει ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον άνδρα να παραδοθεί.

«Ένιωθε άσχημα επειδή απομακρύνθηκε από τη θέση του φύλακα» είπε ο Ζαμόρα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως ο δράστης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να πείσει συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν.

Ο ένοπλος ζήτησε να μιλήσε σε συναδέλφους του, αλλά και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν οι άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση συμφώνησαν με τους όρους του.


Πάνω από 12 κομάντος των ειδικών δυνάμεων μπήκαν νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο, με πλήρη εξάρτυση και ετοιμότηα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ομάδα αστυνομικών περίμενε έξω από το κτίριο μαζί με ασθενοφόρο.

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τους ντόπιους, λόγω των εστιατορίων, των καταστημάτων, των μπαρ και ενός παζαριού και βρίσκεται κοντά στην πλούσια συνοικία της πόλης - που φιλοξενεί ένα γκολφ κλαμπ και το αρχηγείο του στρατού.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM