Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιταλοί ερευνητές: Ο κοροναϊός «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στη χώρα

Ιταλοί ερευνητές: Ο κοροναϊός «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στη χώρα Facebook Twitter
Η επιδημία του κοροναϊού μαστίζει την Ιταλία (EPA)
0

Η επιδημία του κοροναΐού δεν είναι πρόσφατη στην Ιταλία, υποστηρίζουν ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

Οι ερευνητές που κατόρθωσαν να απομονώσουν την ιταλική εκδοχή του νέου ιού, επισήμαναν ότι ο ιός αυτός της επιδημίας που μαστίζει τη χώρα, «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στην ιταλική χερσόνησο.

«Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στην χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου», εξήγησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24, ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, η ομάδα του οποίου απομόνωσε το ιταλικό στέλεχος του ιού σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών.

«Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη», μάλλον «φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό «θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία», δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.

Ο Ιταλός καθηγητής δήλωσε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού «θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της».

Την ίδια ώρα η περιφέρεια της Λομβαρδίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 12 ώρες έγιναν 51 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής, λόγω του κοροναϊού.

Τα επίσημα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, όμως, αναφέρονται ακόμη σε 650 κρούσματα και 17 νεκρούς. Αυτό συμβαίνει διότι αποφασίστηκε να ανακοινώνονται μόνον τα πολύ σοβαρά κρούσματα, όταν δηλαδή οι ασθενείς παρουσιάζουν επιπλοκές και οι θάνατοι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ