ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Τραμπ χλευάζει τους Δημοκρατικούς για το φιάσκο στην Αϊόβα

Ο Τραμπ χλευάζει τους Δημοκρατικούς για το φιάσκο στην Αϊόβα Facebook Twitter
EPA
0

Το φιάσκο των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών στην Αϊόβα καυτηρίασε, με ανάρτησή του στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Έπειτα από ένα χρόνο προεκλογικής εκστρατείας και εκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψαν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι στην Αϊόβα, στην πρώτη ψηφοφορία των προκριματικών εσωκομματικών εκλογών στην κούρσα για το χρίσμα για τον Λευκό Οίκο, το κόμμα δεν κατάφερε να ανακοινώσει επίσημα αποτελέσματα, λόγω μιας τεχνικής βλάβης, σε ένα πολιτικό φιάσκο που έκανε ευτυχή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να χλευάσει τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ψηφοφορία μια «απόλυτη καταστροφή». Η απόλυτη απουσία αποτελεσμάτων στερεί από τους υποψηφίους τη δυναμική που συνήθως δημιουργείται από την ψηφοφορία στην μικρή αυτή αγροτική Πολιτεία, η οποία εγκαινιάζει τις προκριματικές εκλογές από τη δεκαετία του 1970. Οι αμερικανικές εφημερίδες δεν μπορούσαν να εμφανίσουν κανένα νικητή στις πρώτες σελίδες τους σήμερα και η επικαιρότητα θα στραφεί γρήγορα στην ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης που θα δώσει απόψε ο Τραμπ στο Κογκρέσο, πριν από την αναμενόμενη αθώωσή του από την Γερουσία στη δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του αύριο Τετάρτη.

«Τίποτα δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς όταν κυβερνούσαν τη χώρα», ανέφερε με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το πρωί. «Το μόνο άτομο που μπορεί να διεκδικήσει μια πολύ μεγάλη νίκη στην Αϊόβα χθες το βράδυ είναι ο Τραμπ», πρόσθεσε, μιλώντας για την νίκη του στις εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος - μια τυπική διαδικασία - στην Πολιτεία αυτή χθες το βράδυ. Το Δημοκρατικό Κόμμα της Πολιτείας δικαιολόγησε την απουσία των αποτελεσμάτων και έκανε λόγο για «ανακολουθίες» στη συγκέντρωσή των αποτελεσμάτων και εξηγούσαν πως θέλουν να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία των δεδομένων.

Συμπληρώνοντας το κενό, δύο υποψήφιοι ανακήρυξαν την νίκη τους στις χθεσινές εκλογές: ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος προηγείτο στις δημοσκοπήσεις, και ο μετριοπαθής Πιτ Μπούτιτζετζ. 

Απόψε τα αποτελέσματα 

Το Δημοκρατικό κόμμα στην Αϊόβα δήλωσε στις εκστρατείες των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 ότι θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα από τα μισά αποτελέσματα των χθεσινών προκριματικών εκλογών σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Ο Τρόι Πράις, πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στην Πολιτεία της Αϊόβα ενημέρωσε τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων τηλεφωνικά, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται καθώς οριστικοποιούνται.

Η πρώτη ψηφοφορία στις προκριματικές των Δημοκρατικών στην Αϊόβα μετατράπηκε χθες σε φιάσκο απουσία επίσημων αποτελεσμάτων. Οι οργανωτές έκαναν λόγο για «ανακολουθίες» στη συγκέντρωσή των αποτελεσμάτων και εξήγησαν πως θέλουν να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία των δεδομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM