ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ιαπωνία: Κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο στο Sumo ενώ ήταν τελευταίος στην κατάταξη

Ιαπωνία: Κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο στο Sumo ενώ ήταν τελευταίος στην κατάταξη Facebook Twitter
0

Ενθουσιασμένοι είναι οι οπαδοί του Sumo στην Ιαπωνία καθώς ο τελευταίος σε κατάταξη αθλητής της αρχαίας Ιαπωνικής πολεμικής τέχνης, κατάφερε να ανακηρυχθεί νικητής στο πρώτο σημαντικό τουρνουά της χρονιάς.


Ο σχετικά άγνωστος, μέχρι την νίκη του στο πρωτοχρονιάτικο τουρνουά, Tokushoryu, κατάφερε να βγάλει από τη μέση μία σειρά «σημαντικών» αντιπάλων του στο Τόκιο πετυχαίνοντας 14 νίκες και μία ήττα, στον 15ημερο τουρνουά που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.


Ο 188 κιλών παλαιστής κατάφερε να εκτοπίσει τον Takakeisho – πρωταθλητή στην κατάταξη ozeki – από το ρινγκ στον τελικό γύρο, κάτι που τον έκανε τον ίδιο να ξεσπάσει σε δάκρυα και το έκανε πλήθος στο στάδιο του Ryogoku Kokugikan, στο Τόκιο, να ζητωκραυγάζει.


«Μπορεί να έκλαψα πολύ, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή ένιωσα ανακουφισμένος από την πίεση» είπε ο Tokushoryu, σχολιάζοντας την απίθανη νίκη του. «Μέσα μου αναρωτιέμαι αν 'είναι σωστό να κερδίσω το πρωτάθλημα;' Ήμουν μαχητής στην κατώτερη κατάταξη κι έτσι δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Έπρεπε να τα δώσω όλα», πρόσθεσε. 

Ο θρίαμβος του Tokushoryu και η συναισθηματική του αντίδραση αμέσως μετά έκανε θετική εντύπωση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με τους χρήστες να τον επευφημούν. 


Ο Tokushoryu, που ήταν το No.17 στην κατηγορία των maegashira, έγινε ο πρώτος παίκτης χαμηλής κατάταξης από τον Μάρτιο του 2000 που κέρδισε τίτλο κορυφαίας κατηγορίας. Ο ίδιος είπε ότι άντλησε έμπνευση κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής όταν έμαθε για το θάνατο του προπονητή που είχε στο πανεπιστήμιο. 

Ο 33χρονος αθλητής της αρχαίας Ιαπωνικής πολεμικής τέχνης είναι ο πρώτος με καταγωγή από τη τη Νάρα στη δυτική Ιαπωνία που θα σηκώσει το πολύτιμο Αυτοκρατορικό Κύπελο εδώ και έναν αιώνα.


Ακόμα και μία ημέρα μετά το κατόρθωμά του ο Tokushoryu, δεν μπορούσε να πιστέψει πώς τα κατάφερε. «Τι έκανα;» αναρωτήθηκε, «είναι σαν όνειρο, νιώθω σαν να περπατάω στα σύννεφα».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM