«Αν ήμουν λευκός, δε θα είχε συμβεί»: 44χρονος στο Ντιτρόιτ μηνύει τράπεζα που κάλεσε την αστυνομία για να τον ελέγξει

«Αν ήμουν λευκός, δε θα είχε συμβεί»: 44χρονος στο Ντιτρόιτ μηνύει τράπεζα που κάλεσε την αστυνομία για να τον ελέγξει Facebook Twitter
2

Δικαστικά στρέφεται άνδρας από το Ντιτρόιτ κατά τράπεζας, οι υπάλληλοι της οποίας κάλεσαν την αστυνομία όταν προσπάθησε να κάνει κατάθεση.

Ο ίδιος καταγγέλλει ρατσιστική αντιμετώπιση από την τράπεζα, καθώς όπως λέει «τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε, αν ήμουν λευκός».

Ο Sauntore Thomas προσπάθησε να κάνει στο λογαριασμό του κατάθεση επιταγής - χρήματα που είχε κερδίσει από διακανονισμό μετά από αγωγή κατά του πρώην εργοδότη του για φυλετική διάκριση σε βάρος του.

Η υποδιευθύντρια, και η ίδια μαύρη, μπήκε σε ένα δωμάτιο και όταν επέστρεψε είπε στον Τόμας πως η ομάδα που ασχολείται με την επαλήθευση της γνησιότητας επιταγών, έλειπε. Ζήτησε από τον πελάτη να περιμένει, ρωτώντας τον, μάλιστα, πού βρήκε τα χρήματα.

Δέκα λεπτά αργότερα, κι ενώ ο Τόμας περίμενε στο λόμπι της τράπεζας, ξαφνικά είδε μπροστά του τέσσερις αστυνομικούς.

«Δεν τους έδωσα καμία ένδειξη να νομίζουν πως είχα αναστατωθεί. Ήθελα να είμαι σίγουρος πως θα παρέμενα όσο το δυνατόν μετρημένος και συνετός. Δεν επρόκειτο να γίνω ο επόμενος που θα έριχναν στο πάτωμα και θα έλεγε 'δεν μπορώ να ανασάνω'» είπε ο ίδιος στο Buzzzfeed, αναφερόμενος στα πλείστα περιστατικά με αφροαμερικανούς που έχουν υποστεί αστυνομική βία ή έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικούς.

Η τράπεζα στη συνέχεια απολογήθηκε, με ανακοίνωσή της, στον άνδρα. «Η τοπική αστυνομία δεν θα έπρεπε να έχει εμπλακεί. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ρατσισμό και τις διακρίσεις όποιου είδους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας προφασίστηκαν την ανάγκη έξτρα ελέγχων για τις επιταγές που αφορούν μεγάλα ποσά.

Ωστόσο, ο Τόμας, βετεράνος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, μηνύει την τράπεζα: «Μερολήπτησαν σε βάρος μου επειδή είμαι μαύρος. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν ήμουν λευκός» τόνισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια