Μια σειρά πλατειών οραματίστηκε το στούντιο ντιζάιν AMO - OMA για την παρουσίαση της ανδρικής κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 o Prada, στη μεγάλη αίθουσα του Deposito - του πολυχώρου για εκδηλώσεις στο συγκρότημα Fondazione Prada.

 

Prada
Prada

 

Αφότου ανεβούν μια μεγαλοπρεπή σκάλα, οι επισκέπτες εισέρχονται στον χώρο όπου θα γίνει το ντεφιλέ, ευρισκόμενοι σε μια ανυψωμένη πλατφόρμα. Η οποία βλέπει δύο απαράλλαχτα κενά, καθένα από τα οποία έχει μετατραπεί σε χώρο με ένα άγαλμα αφηρημένης τέχνης στο κέντρο του.

 

 

 

Οι πλατείες, όπου θα περιπλανώνται τα μοντέλα, έχουν σχεδιαστεί για να «εκφράσουν την αφηρημένη ενέργεια του δημόσιου χώρου», όπως σημειώνει το στούντιο ντιζάιν. Μια σειρά από πύλες, τοποθετημένες συμμετρικά γύρω από αυτές τις «αυλές» ορίζουν το κατώφλι μεταξύ του «δημόσιου χώρου» και των πιο ιδιωτικών περιοχών του σκηνικού τις οποίες κρύβει η αρχιτεκτονική κατασκευή. Πίσω από αυτά τα ανοίγματα, δυνατό κόκκινο φως δίνει βάθος στην όλη διαμόρφωση. Το πάτωμα των πλατειών έχει μια γραφιστική σύνθεση, η οποία φωτίζεται κατά τρόπο που να μιμείται τις μακρές σκιές ενός φθινοπωρινού απογεύματος.

 

Prada
Prada

 

Prada
Prada

 

Prada
Prada

 

«Η σχέση μεταξύ της μόδας επί σκηνής και του κοινού που είναι συγκεντρωμένο επάνω είναι ταυτόχρονα αποστασιοποιημένη και ηδονοβλεπτική» υπογραμμίζει η σχεδιαστική ομάδα του AMO. «Τα μοντέλα περιφέρονται στον χώρο, εμφανίζονται και εξαφανίζονται ακολουθώντας αόρατες τροχιές οι οποίες θολώνουν τα όρια του εμφανούς και του συγκαλυμμένου».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ