Στις φλόγες το εμβληματικό Koko club του Λονδίνου - Στη σκηνή του είχαν εμφανιστεί οι Rolling Stones και η Μαντόνα

Στις φλόγες το εμβληματικό Koko club του Λονδίνου - Στη σκηνή του είχαν εμφανιστεί οι Rolling Stones και η Μαντόνα Facebook Twitter
0

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας το ιστορικό ΚόΚο Κλαμπ του Λονδίνου, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση.

Περίπου εξήντα πυροσβέστες με οκτώ οχήματα έφτασαν επί τόπου και για ώρες έδιναν μάχη με το χρόνο για να ελέγξουν τη φωτιά. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δέχτηκε δεκάδες κλήσεις πολιτών που ενημέρωναν για την πυρκαγιά στο ιστορικό κλαμπ.

Το εμβληματικό κλαμπ του Λονδίνου που βρίσκεται στο Κάμντεν στα βόρεια της πρωτεύουσας, έχει φιλοξενήσει στη σκηνή του τους μεγαλύτερους σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής - μεταξύ άλλων τους Rolling Stones, Πρινς, Μαντόνα, Κάνιε Γουέστ, Μπρούνο Μαρς. Λέγεται, μάλιστα, πως ήταν το μέρος στο οποίο ήπιε το τελευταίο ποτό του ο Μπον Σκοτ των AC/DC πριν το θάνατό του από δηλητηρίαση από αλκόολ, το 1980. Το κτήριο είχε εγκαινιαστεί το 1900 ως θέατρο και είχε λειτουργήσει και ως Camden Palace και Camden Hippodrome. 

Τον περασμένο Μάρτιο οι υπεύθυνοι λειτουργίας του είχαν ανακοινώσει πως ο χώρος κλείνει για εργασίες ανακαίνισης και πως θα άνοιξε ξανά την Άνοιξη του 2020.

«Είναι οδυνηρό να βλέπουμε στις φλόγες το Camden Palace/Koko, ένα κτήριο με τόσες αναμνήσεις που σημαίνει τόσα πολλά για το Κάμντεν» έγραψε στο Twitter τοπική σύμβουλος.

Στη φωτιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες από BBC/CNN/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ