Μάλτα: Εισβολή πολιτών στο γραφείο του πρωθυπουργού - Ζητούν την παραίτησή του για τη δολοφονία Γκαλιζία

Μάλτα: Εισβολή πολιτών στο γραφείο του πρωθυπουργού - Ζητούν την παραίτησή του για τη δολοφονία Γκαλιζία Facebook Twitter
Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Μάλτας με αφορμή το σκάνδαλο για τη δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.
0

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Μάλτας νωρίς σήμερα το πρωί για να ζητήσουν την παραίτηση του Τζόζεφ Μουσκάτ εξαιτίας του σκανδάλου για τη δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Ο Μουσκάτ δεν εμπλέκεται άμεσα στην έρευνα, όμως έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί στα μέσα Ιανουαρίου μετά την εκλογή νέου επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος. Ο μεσάζων της δολοφονίας έχει συνδέσει πρόσωπα από τον κύκλο του Μουσκάτ με απόπειρες συγκάλυψης της δολοφονίας.

Περίπου 40 ακτιβιστές εισέβαλαν στο κτίριο αυτό του 16ου αιώνα στο κέντρο της Βαλέτας, αφού κατάφεραν να περάσουν από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που το φυλούν από μία πλαϊνή είσοδο, κρατώντας τύμπανα, σφυρίχτρες, σημαίες και ντουντούκες.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, εμποδίζοντας την είσοδο στο κτίριο και ζητώντας την παραίτηση του Μουσκάτ, ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί την ώρα της διαμαρτυρίας.

Ο προσωπάρχης του Μουκσάτ, ο Κιθ Σέμπρι, παραιτήθηκε πριν μερικές ημέρες και τελεί υπό έρευνα αφού έγινε γνωστό πως ήταν ενήμερος για το σχέδιο δολοφονίας της Καρουάνα Γκαλιζία. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει κάτι παράνομο.

«Η Μάλτα έχει πιάσει πάτο. Δεν πρόκειται απλώς για μια υπόθεση διαφθοράς, αλλά για μια πολιτική δολοφονία», φώναζαν οι διαδηλωτές. Ζήτησαν επίσης τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για τη δολοφονία και όχι τη «συγκάλυψή» της. Οι διαδηλωτές δεν έκαναν καμία απόπειρα να ανέβουν στους ορόφους όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και παρέμειναν κοντά στην είσοδο υπό το βλέμμα της αστυνομίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM