Σεισμός

Ισραήλ: Νέο πλήγμα της πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 11 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Νέο πλήγμα της πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 11 οι νεκροί Παλαιστίνιοι Facebook Twitter
EPA
0

Νέο πλήγμα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας επιχείρησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Παλαιστινίου. 

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακόμη έναν Παλαιστίνιο ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 11. Οι βομβαρδισμοί έρχονται μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Χθες Τρίτη το πρωί ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας. Σε απάντηση περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Από τις επιδρομές αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 9 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα και περίπου 40 τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας σε έντεκα τον αριθμό των νεκρών κατά τη χθεσινή ημέρα, περιλαμβανομένου του διοικητή του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και της συζύγου του Άσμα.

Ηλικίας 41 ετών ο αλ Άτα ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στον Ισλαμικό Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης στη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. «Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προς το παρόν η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να μην συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ' οδόν προς το Κάιρο για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ