Γουατεμάλα: Οι τεράστιοι αετοί στον ουρανό του Σαντιάγο για την Ημέρα των Νεκρών

Γουατεμάλα: Οι τεράστιοι αετοί στον ουρανό του Σαντιάγο για την Ημέρα των Νεκρών Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σαντιάγο της Γουατεμάλας για να δουν τους τεράστιους αετούς που υψώνονται στον ουρανό ακολουθώντας την παράδοση της Ημέρας των Νεκρών.

Το έθιμο των χαρταετών που υψώνονται κάθε χρόνο στον ουρανό της πόλης με αφορμή την Ημέρα των Νεκρών, στηρίζεται στην πεποίθηση ότι οι αετοί συνδέουν τις ψυχές των νεκρών με τους ζωντανούς. Η Ημέρα των Νεκρών τιμάται σε όλη την Λατινική Αμερική τις πρώτες δύο ημέρες του Νοεμβρίου, με διαφόρους τρόπους σε κάθε περιοχή. 

Στο Μεξικό οι οικογένειες επισκέπτονται τα κοιμητήρια και βάζουν λουλούδια και κεριά στους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ στήνουν βωμούς στα σπίτια τους για να υποδεχθούν τους νεκρούς. Γυναίκες και άνδρες βάφουν τα πρόσωπά τους λευκά και γύρω από τα μάτια σχηματίζουν έναν μαύρο κύκλο, απεικονίζοντας μια νεκροκεφαλή.

Στην Γουατεμάλα, στην πόλη του Σαντιάγο, όπου εξακολουθεί να τηρείται η παράδοση των Μάγια, οι ντόπιοι πετούν κάθε χρόνο την Ημέρα των Νεκρών πολύχρωμους αετούς καθώς πιστεύουν ότι αυτοί οδηγούν τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων στον Παράδεισο.

Η Όλγκα Μαρίνα Τουν Γιοκούτε, η οποία στέφθηκε βασίλισσα του φετινού φεστιβάλ χαρταετών του Σαντιάγο, δηλώνει υπερήφανη που μετέχει σε μια παράδοση που χρονολογείται από τα τέλη του 1800.

«Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας επικοινωνούν μαζί μας μέσω των αετών», είπε, έχοντας στο πλάι της άλλες δύο νεαρές γυναίκες που τιμήθηκαν στο φετινό φεστιβάλ χαρταετών της πόλης.


Όσο περνάει η μέρα στον ουρανό της πόλης δημιουργείται ένας πίνακας από γιγάντιους στρογγυλούς χαρταετούς, με πολύχρωμα τοπικά σχέδια, αλλά και μικρούς αετούς που έχουν πετάξει πολλές οικογένειες για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.

Το πλήθος επευφημεί και δεκάδες νεαροί άνδρες αγωνίζονται να πάρουν σειρά για να υψώσουν και αυτοί τους δικούς τους αετούς για τον Παράδεισο. "Είναι κάτι το εκπληκτικό", δήλωσε μια Γαλλίδα τουρίστρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM