Κίνα: Ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Κίνα: Ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τις πρώτες του διεθνείς πτήσεις υποδέχθηκε το νέο, εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Πεκίνου Dexing, που κόστισε 63 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε πριν έναν μήνα.  

  

Στο σχήμα ενός μυθολογικού Φοίνικα, με κάποιους να λένε ότι θυμίζει αστερία, το νέο αεροδρόμιο σχεδιάστηκε από την Αγγλοϊρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ, που πέθανε το 2016. Τα επίσημα εγκαίνιά του έγιναν στο τέλος Σεπτεμβρίου και συνέπεσαν με τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί 72 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο ως το 2025. Η China Southern Airlines και η China Eastern Airlines θα είναι οι δύο εταιρείες που θα εξυπηρετούν τις πτήσεις εσωτερικού ενώ και η Air China θα αναλάβει να πραγματοποιεί έναν μικρό αριθμό πτήσεων. 

Μία πτήση της Air China με προορισμό την Μπανγκόκ ήταν η πρώτη διεθνής πτήση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ενώ η British Airways πραγματοποίησε την πρώτη διηπειρωτική πτήση. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα περίπου 50 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να μεταφέρουν πλήρως τις δραστηριότητές τους στο νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Η μεταφορά όλων των εταιρειών που θα χρησιμοποιούν το Daxing αναμένεται να ολοκληρωθεί τον χειμώνα του 2021. 

Το αεροδρόμιο έχει μέγεθος περίπου 100 γηπέδων ποδοσφαίρου με όσους ασκούν κριτική να αναφέρουν ότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο του Πεκίνου.

Κίνα: Ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου Facebook Twitter
ΕΡΑ
Κίνα: Ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου Facebook Twitter
ΕΡΑ

Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να μεταφερθεί κάποιος με τα ΜΜΜ στο κέντρο της κινεζικής πρωτεύουσας. Ωστόσο Κινέζοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως το νέο αεροδρόμιο δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί μόνο το Πεκίνο αλλά όχι την επαρχία Χεμπέι και τη γειτονική πόλη της Τιεντσίν και να συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ