Χάκερ έκλεψε όλα τα στοιχεία χιλιάδων πελατών σε σεξουαλικές υπηρεσίες ιστοσελίδας στην Ολλανδία

Χάκερ έκλεψε όλα τα στοιχεία χιλιάδων πελατών σε σεξουαλικές υπηρεσίες ιστοσελίδας στην Ολλανδία Facebook Twitter
0

Χάκερ έκλεψε προσωπικά στοιχεία 250.000 ανθρώπων που χρησιμοποίησαν έναν ιστότοπο με υπηρεσίες από σεξουαλικούς εργαζόμενους στην Ολλανδία.

Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα ονόματα χρηστών και οι κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης στον ιστότοπο Hookers.nl έπεσαν στα χέρια του χάκερ, ο οποίος πιστεύεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένα σφάλμα στο λογισμικό του τσατ στο σάιτ.

Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι ο χάκερ που έλαβε τα δεδομένα, τα έχει προσφέρει προς πώληση σε μια αγορά στο dark web. Το Hookers.nl εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Tom Lobermann.

Ο Lobermann δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και οι πελάτες τους, θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο εάν τα δεδομένα τους κλαπούν και πωληθούν και ότι είχαν ενημερωθεί όλοι για την παραβίαση. Το μήνυμα που στάλθηκε από τους διαχειριστές του ιστότοπου ενημέρωσε επίσης τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Ο ειδικός της τεχνολογίας Joost Schellevis, ο οποίος είχε δει μια συλλογή δεδομένων από τα αρχεία που προσφέρονται προς πώληση, δήλωσε ότι η αναγνώριση των χρηστών μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, δεν θα ήταν δύσκολη. Ο Schellevis επικοινώνησε με τον ύποπτο κλέφτη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ένιωσε ενοχή για την επίθεση και ότι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα δεδομένα.

Το Hookers.nl χρησιμοποίησε ένα δημοφιλές πρόγραμμα για τη φιλοξενία online φόρουμ και τσατ που ονομάζεται vBulletin. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ερευνητές ηλεκτρονικής ασφάλειας εντόπισαν μια ευπάθεια στο πρόγραμμα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιος για να κλέψει τα δεδομένα. Το VBulletin δημιούργησε γρήγορα μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για το σφάλμα, αλλά υπήρξε παραβίαση πριν μπορέσουν να αναπτύξουν και να εγκαταστήσουν το τείχος προστασίας.

Ειδικοί σε θέματα χάκινγκ δήλωσαν ότι η επίθεση και η κλοπή δεδομένων από ιστοσελίδες όπως το Hookers.nl, είναι μια διπλή νίκη για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου επειδή μπορούν να πουλήσουν τα δεδομένα, αλλά και να εκβιάσουν τους χρήστες.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ