Πολλά θύματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία - Δημοσιεύουν φωτογραφίες με νεκρά παιδιά

Πολλά θύματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία - Δημοσιεύουν φωτογραφίες με νεκρά παιδιά Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται ως τώρα οι νεκροί στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας, μία ημέρα μετά την έναρξη του χερσαίου σκέλους της τουρκικής επίθεσης στα συριακά εδάφη, με τις δύο πλευρές να δημοσιεύουν στο Twitter εικόνες τραυματισμένων και νεκρών παιδιών. 

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, τα χωριά στα συριακά εδάφη «εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες», ενώ έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς, ανάμεσά τους ένα μωρό και ένα κορίτσι, από τις συριακές ρουκέτες. «Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα», σχολίασε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

Από την πλευρά τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν πως εννιά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις τουρκικές επιδρομές. Πριν από λίγο, μέσα από τον λογαριασμό τους στο Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου φαίνεται ένας νεκρός πολίτης και τραυματισμένα παιδιά. 

Τουρκία: Τα χωριά εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες 

Ο τουρκικός στρατός «απελευθέρωσε από τρομοκράτες» επτά χωριά κοντά στις συνοριακές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν στην βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» που εξαπέλυσε χθες η Άγκυρα, εισβάλλοντας στη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και ένας εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων.

Τα χωριά αλ Γιαμπισάχ και Τελ Φαντάρ ήταν τα πρώτα που «εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες». Ακολούθησαν τα χωριά Μουσεϊρίφα, Νταμπάτ, Μπιρ Ασίφ και Χαμιντίγια στην Τελ Αμπιάντ και το χωριό Κίστο της Ρας αλ Αϊν, ανέφερε το Anadolu. Οι αντάρτες του αποκαλούμενου Συριακού Εθνικού Στρατού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα χωριά που βρίσκονται δυτικά της Τελ Αμπιάντ.

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού Γιούσεφ Χαμούντ δήλωσε πως Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες έχουν πλέον περικυκλώσει τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ, έπειτα από χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν. Οι πόλεις αυτές ελέγχονται από τις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Πολλά θύματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία - Δημοσιεύουν φωτογραφίες με νεκρά παιδιά Facebook Twitter
ΕΡΑ
Πολλά θύματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία - Δημοσιεύουν φωτογραφίες με νεκρά παιδιά Facebook Twitter
ΕΡΑ

Εννιά άμαχοι νεκροί στη Συρία, σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν σήμερα ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.

Τουλάχιστον έξι νεκροί στα τουρκικά εδάφη από τις συριακές ρουκέτες

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων, έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις εναντίον των πόλεων Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Σανλιούρφα. Το πρακτορείο Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες του εννέα μηνών μωρού που σκοτώθηκε από τις επιθέσεις. 

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα κοριτσάκι 11 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά την ώρα που έπαιζε. Ο τουρκικός στρατός εντόπισε και εξουδετέρωσε τους μαχητές του PKK και του YPG που στοχεύουν Τούρκους πολίτες, σημείωσε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετά τις επιθέσεις.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

 

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες των PKK/PYD-YPG, που σκότωσαν αθώους πολίτες σήμερα και κατέστρεψαν τις θέσεις τους», προσέθεσε το υπουργείο. Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε πλήγματα εναντίον της συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαρντίν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa/Reuters/Anadolu

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μια απο τις μεγαλύτερες ιστορικες αδικιες σε πλήρη εξέλιξη και με την ανοχή όλων. Οι άνθρωποι που διέλυσαν τις δυναμεις του σκοταδισμου διωκονται απο τον εμπνευστη τους.Μονο ντροπή μπορεί να νοιωσει καθε πολιτισμενος άνθρωπος με ολα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή.