Tα σχέδια Νετανιάχου για τη Δυτική Όχθη προκαλούν ανησυχία σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης

Tα σχέδια Νετανιάχου για τη Δυτική Όχθη προκαλούν ανησυχία σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Η ανακοίνωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα προσαρτήσει μεγάλη έκταση της Δυτικής Όχθης, όπου βρίσκονταιi οικισμοί εποίκων, προκάλεσε την ανησυχία πέντε ευρωπαϊκών χωρών, που μιλούν για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω Twitter το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία, αναφέρουν ότι «Κάτι τέτοιο, αν υλοποιηθεί, θα συνιστούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσουν να ζητούν απ' όλες τις πλευρές να αποφεύγουν ενέργειες που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967, και να καταστήσουν δυσκολότερη την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην ασφάλεια και καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ότι σχεδιάζει να προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να τονίζει ότι ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου και θα έπληττε κάθε προοπτική για την ειρήνευση στην περιφέρεια.

Επίσης μέσω εκπροσώπου της Ε.Ε. δήλωσε ότι «δεν θα αναγνωρίσει καμία αλλαγή των συνόρων που ίσχυαν πριν από το 1967, σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ περιλαμβανομένου, άλλη από εκείνη που θα συμφωνηθεί από τα μέρη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ