Απεργία την Πρωτομαγιά

Εκδικητική πορνογραφία - Μια γυναίκα καταγγέλλει την σοκαριστική εμπειρία με τα βίντεό της στο Pornhub

Εκδικητική πορνογραφία - Μια γυναίκα καταγγέλλει την σοκαριστική εμπειρία με τα βίντεό της στο Pornhub Facebook Twitter
0

Οι ιδιοκτήτες του πορνογραφικού ιστότοπου Pornhub αποκομίζουν κέρδη από την «πορνογραφία εκδίκησης» το λεγόμενο revengeporn, και εμφανίζονται να μην αφαιρούν τα βίντεο μόλις αυτά αναφερθούν, μεταδίδει το BBC News με βάση τη καταγγελία μιας γυναίκας.

Μια γυναίκα με το όνομα Σόφι, δήλωσε ότι ένα βίντεο με την ίδια, είχε εκατοντάδες χιλιάδες views όταν φορτώθηκε στο διαδίκτυο. Η ομάδα καμπάνιας #NotYourPorn είπε ότι τέτοιο περιεχόμενο επέτρεψε στους ιδιοκτήτες της Pornhub, την εταιρεία MindGeek, να έχουν περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις. Το Pornhub είπε ότι καταδικάζει σθεναρά την πορνογραφία εκδίκησης και πρόσθεσε ότι είχε εφαρμόσει την πιο προοδευτική πολιτική του κλάδου, κατά των συγκεκριμένων βίντεο.

Οι εκπρόσωποι της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να βρουν κανένα αρχείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Σόφι ή αίτημα  που να ζητά να αποσυρθούν βίντεο με την ίδια, αλλά πως τώρα ήταν σε επαφή μαζί της για να λυθεί το ζήτημα.


Η Σόφι είπε στο BBC ότι πριν από 18 μήνες, ήταν μια μέρα έξω με την οικογένειά της , όταν είχε  βρει αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα στο τηλέφωνό της. Ο σύντροφος της αδελφής της βρήκε βίντεό της στο Pornhub. Το ένα ήταν σε λίστα με τα κορυφαία 10 της κατηγορίας και είχε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. «Ένιωσα σοκαρισμένη και αμήχανη», είπε. Η Σόφι είχε γυρίσει έξι βίντεο με τον πρώην σύντροφό της με τον οποίο είχαν χωρίσει πριν από αρκετά χρόνια και δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να δημοσιευθούν online. Μέσα σε μια εβδομάδα από τότε που έμαθε για τα βίντεο, αυτά κατέβηκαν. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτά τα έξι βίντεο, κάποιος είχε δημιουργήσει περίπου 100 άλλα βίντεο και τα δημοσίευσε ξανά στο Pornhub. Αλλά όταν το ανέφερε αυτό στον ιστότοπο, δεν πήρε κάποια απάντηση, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η γυναίκα ήρθε σε επαφή με μια άλλη εταιρεία, η οποία χειρίζεται τα αιτήματα του Pornhub, αλλά είπε ότι και αυτή δεν ανταποκρίθηκε Πήγε επίσης στην αστυνομία και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν η Σόφι ανακάλυψε τα βίντεο ήταν σε μια νέα σχέση η οποία επηρεάστηκε από όσα έγιναν. Οι φίλοι του συντρόφου της του έκαναν πλάκα για τα βίντεο της στο Pornhub, είπε. Η Σόφι έχει επίσης μια έφηβη κόρη, η οποία από τότε έχει αλλάξει συμπεριφορά απέναντί της.

Η Κέιτ Άισακς, από την καμπάνια #NotYourPorn, δήλωσε ότι τέτοια βίντεο συχνά χαρακτηρίζονται στο Pornhub ως "ερασιτεχνικά", μια κατηγορία που για τον ιστότοπο είναι πολύτιμη καθώς προσελκύει τους διαφημιζόμενους. Τώρα ζητάνε ο ιστότοπος να κάνει περισσότερα για να διαγράφει άμεσα ένα τέτοιο περιεχόμενο από τη στιγμή που το μαθαίνει και για να αποφευχθεί η επαναφόρτωσή του μόλις αυτό κατέβει.

Ο αντιπρόεδρος του Pornhub, Corey Price, δήλωσε: «Το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται στο Pornhub και παραβιάζει άμεσα τους όρους παροχής υπηρεσιών μας καταργείται από τη στιγμή που θα το μάθουμε και αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που δεν είναι συναινετικό. Το 2015, για να διασφαλίσουμε περαιτέρω την ασφάλεια όλων, λάβαμε επίσημα μια σκληρή στάση απέναντι στην πορνογραφία εκδίκησης, η οποία πιστεύουμε ότι είναι μια μορφή σεξουαλικής επίθεσης, και κάναμε διαθέσιμο ένα έντυπο υποβολής για την εύκολη κατάργηση του περιεχομένου που δεν είναι συναινετικό. Χρησιμοποιούμε επίσης ένα λογισμικό  το οποίο σαρώνει τις νέες προσθήκες ώστε να διασφαλιστεί πως το αρχικό βίντεο δεν επιστρέφει στην πλατφόρμα».

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ