Μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Βολιβία και Παραγουάη

Μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Βολιβία και Παραγουάη Facebook Twitter
0

Μετά τη Βραζιλία, η Βολιβία και η Παραγουάη βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Στη Βολιβία, περίπου 654.000 εκτάρια έγιναν στάχτη στην περιφέρεια της Σάντα Κρους τους τελευταίους τρεις μήνες, με τις πυρκαγιές να πολλαπλασιάζονται τον Αύγουστο. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να καταστείλουν τις ανεξέλεγκτες φωτιές. Στην Παραγουάη, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές στις βόρειες επαρχίες της, δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για την έκταση που έχει καεί. Οι πυρκαγιές αυτές δεν σχετίζονται με εκείνες που κατακαίνε τον Αμαζόνιο στη Βραζιλία.

«Είμαστε σε επαφή με τους ομολόγους μας στην Παραγουάη, δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βολιβίας, Κάρλος Ορτούνο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σάντα Κρους. Ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής, ο Ρούμπεν Κόστας, είπε ότι δυστυχώς οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν βροχή για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση. Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούνται κυρίως από αγρότες που βάζουν φωτιές στα χωράφια τους γιατί με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ποιότητα του εδάφους ενόψει της σποράς.

Στις περιοχές που κινδυνεύουν περιλαμβάνεται και η Μπόσκε σέκο Τσικιτάνο, όπου βρίσκεται ο Φυσικός Δρυμός της Τουκαβάκα. Στον δρυμό αυτό ζουν 35 είδη ζώων και 55 ενδημικά φυτά που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως εξήγησε η περιβαλλοντολόγος Ελιάνα Τορίκο. Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία, δεσμεύτηκε χθες ότι η κυβέρνηση θα φυτέψει δέντρα και θα φροντίσει τα τραυματισμένα ζώα, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η Μπόσκε σέκο Τσικιτάνο είναι μοναδική στον κόσμο και για την αποκατάσταση ενός τέτοιου δάσους θα χρειαστούν περισσότερα από 200 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ