Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εργάζεται για την απελευθέρωση του αμερικανού ράπερ A$AP Rocky, ο οποίος κρατείται από τις αρχές στη Σουηδία εδώ και εβδομάδες.

 

«Θα τηλεφωνήσω στον πολύ ταλαντούχο Πρωθυπουργό της Σουηδίας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον A$AP Rocky», είπε ο Τραμπ και δήλωσε ότι μόλις είχε μιλήσει με τον Kanye West για την κατάσταση. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να λυθεί αυτό σύντομα», πρόσθεσε.

 

 


Ο A$AP Rocky τελεί υπό κράτηση από τις αρχές Ιουλίου, καθώς η σουηδική αστυνομία διερευνά την εμπλοκή του ένα επεισόδιο στη Στοκχόλμη, που συνέβη πριν από την εμφάνισή του σε μουσικό φεστιβάλ. Τα βίντεο που δημοσιεύονται στα social media τον δείχνουν να ρίχνει βίαια στο έδαφος έναν άνθρωπο, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο ράπερ ενήργησε όντας σε αυτοάμυνα.

 

Η υπόθεση έχει κερδίσει την προσοχή πολλών διασημοτήτων, όπως οι Sean "Diddy" Combs, Justin Bieber, Jada Pinkett Smith, Nicki Minaj και Post Malone. Η Kim Kardashian West ενθάρρυνε τον Τραμπ να αναλάβει δράση για την απελευθέρωση του Rocky καθώς η ίδια έχει συνεργαστεί προηγουμένως με την κυβέρνηση Τραμπ για θέματα μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης.

 

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Associated Press με την προϋπόθεση της ανωνυμίας δήλωσε ότι η Kardashian είχε μιλήσει με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, για το θέμα του ράπερ και πως αυτός μετά ενημέρωσε τον πρόεδρο. Πηγή από την κυβέρνηση δήλωσε αργότερα πως η παροχή βοήθειας στους πολίτες των ΗΠΑ που κρατούνται στο εξωτερικό είναι σημαντική.