Η αστυνομία που ερευνούσε την εξαφάνιση του YouTuber Etika επιβεβαίωσε πως τον βρήκε νεκρό.

 

Ο 29χρονος gamer, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Desmond Amofah, είχε εξαφανιστεί πριν από έξι ημέρες. Τα υπάρχοντά του βρέθηκαν στη γέφυρα του Μανχάταν τη Δευτέρα και λίγο μετά βρέθηκε η σορός του. Προηγουμένως είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο οκτώ λεπτών στο YouTube, στο οποίο μιλούσε για αυτοκτονία.

 

O Etika ήταν δημοφιλής για τα βίντεο για gaming και αναλύσεις των παιχνιδιών της Nintendo στο YouTube. Eίχε εκατοντάδες χιλιάδες followers στα social media και συνδρομητές στο κανάλι του. O Etika έγινε μέλος του YouTube το 2012 και έγινε ευρέως γνωστός για τα βίντεο με τις κριτικές του για νέες κυκλοφορίες και προϊόντα, κυρίως από τη Nintendo.

 

 

 

Ο 29χρονος είχε ανησυχήσει τους οπαδούς του με τη συμπεριφορά του στα social media κατά το παρελθόν, ενώ η αστυνομία είχε κληθεί πρόσφατα στο σπίτι του καθώς είχε απειλήσει πως θα αυτοκτονήσει.

 

Αργά το βράδυ της 19ης Ιουνίου το τελευταίο του βίντεο στο YouTube, με τίτλο «Λυπάμαι», έδειχνε τον Etika να περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Στο βίντεο ανέφερε ότι υπέφερε από ψυχική ασθένεια και ζήτησε από τους ακολούθους του να προσέχουν το πόσο χρησιμοποιούν τα social media. Το αρχικό βίντεο διαγράφηκε, αλλά αποσπάσματα έχουν μεταφορτωθεί από άλλους χρήστες του YouTube.

 

«Ξέρετε δεν σκεφτόμουν τη αυτοκτονία πριν - πραγματικά δεν το έκανα. Αλλά, ένα πράγμα που δεν συνειδητοποίησα, ήταν ότι τα τείχη κλείνουν γύρω μου τόσο γρήγορα. Δεν είχα πραγματικά καμία πρόθεση να σκοτώσω τον εαυτό μου» ανέφερε στο βίντεο.

 

Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του Etika ενώ την ίδια ώρα άλλοι gamers και YouTubers δημοσιεύουν συλλυπητήρια μηνύματα.