«Ντροπή σου. Με αηδιάζεις»: Η Μπέλα Θορν απαντά στην Γούπι Γκόλντμπεργκ για τις γυμνές της φωτογραφίες

«Ντροπή σου. Με αηδιάζεις»: Η Μπέλα Θορν απαντά στην Γούπι Γκόλντμπεργκ για τις γυμνές της φωτογραφίες Facebook Twitter
Η Μπέλα Θορν δέχτηκε σκληρή κριτική για τις γυμνές της φωτογραφίες και απάντησε
6

Την περασμένη εβδομάδα, η Μπέλα Θορν δημοσίευσε στο Twitter γυμνές φωτογραφίες της, που κατά τα λεγόμενά της είχαν πέσει στα χέρια ενός χάκερ ο οποίος την εκβίαζε με δημοσιοποίησή τους. Η Γούπι Γκόλντμπεργκ όμως δεν πήρε το μέρος της και την κατέκρινε δημοσίως.

Η ιστορία της νέας αυτής διένεξης ξεκίνησε όταν η ηθοποιός Μπέλα Θορν δημοσίευσε η ίδια τις γυμνές της φωτογραφίες γράφοντας: «Τα τελευταία 24ωρα με απειλούν με γυμνές φωτογραφίες μου. Νιώθω αηδία. Νιώθω πως με παρακολουθούν, σαν κάποιος να μου έχει αφαιρέσει κάτι το οποίο ήθελα να δει μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο. Μπορώ να κοιμηθώ καλύτερα απόψε γνωρίζοντας πως πήρα πίσω την δύναμή μου. Δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή μου και ποτέ δεν θα το καταφέρεις».

Η είδηση προκάλεσε πολλά σχόλια και μεταδόθηκε διεθνώς καθώς η Μπέλα Θορν, πρώην σταρ των «Famous in Love» και «Duff» στο Disney Channel, ήταν απλά η τελευταία προσθήκη στη λίστα διάσημων γυναικών που έπεσαν θύμα εκβιασμού με προσωπικά δεδομένα τους. Για ακόμη μια φορά αναθερμάνθηκε η συζήτηση για τα περιστατικά αυτά και το πώς οι γυναίκες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν.

«Ντροπή σου. Με αηδιάζεις»: Η Μπέλα Θορν απαντά στην Γούπι Γκόλντμπεργκ για τις γυμνές της φωτογραφίες Facebook Twitter

Όμως η Γούπι Γκόλντμπεργκ δεν υποστήριξε την απάντηση της Θορν και σε εκπομπή που κλήθηκε να σχολιάσει την κίνησή της, ήταν σκληρή. «Αν είσαι διάσημος, δεν με νοιάζει πόσο χρονών είσαι, αλλά δεν βγάζεις γυμνές selfies. Μόλις το κάνεις, αυτές οι φωτογραφίες πηγαίνουν στο cloud και είναι διαθέσιμες σε κάθε χάκερ που τις θέλει. Αν δεν ξέρετε ότι το 2019 αυτό είναι ένα πρόβλημα λυπάμαι. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό», είπε η ηθοποιός. Το γεγονός πως η Γκόλντμπεργκ δεν κατέκρινε το δράστη, αλλά το φερόμενο ως θύμα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σχολιάστηκε κυρίως ως προς το θέμα της γυναικείας αλληλεγγύης.

Η Μπέλα Θορν έδειξε αρκετά ενοχλημένη με την τοποθέτησή της συναδέλφου της. «Δεν θα πω ψέματα. Αισθάνομαι αηδιασμένη», είπε σε ένα βίντεο-απάντηση στο σχόλιο της Γούπι.

«Θέλω απλώς να πω ότι παρακολουθώντας αυτή τη συνέντευξη αισθάνθηκα πολύ άσχημα για τον εαυτό μου και ελπίζω να είσαι χαρούμενη. Ελπίζω να είσαι τόσο χαρούμενη, γιατί μπορώ μόνο να φανταστώ όλα τα παιδιά που έχουν πάθει το ίδιο και στη συνέχεια αυτοκτονούν. Είσαι τόσο τρελή που σκέφτεσαι τέτοια τρομερά πράγματα σε μια τόσο άσχημη κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ντροπή σου. Να ντρέπεσαι για την τοποθέτηση αυτή που κάνει κάθε νεαρό κορίτσι να σκέφτεται ότι είναι αηδιαστικό να βγάλει μια φωτογραφία όπως αυτή. Ντροπή σου», συνέχισε. «Λέγοντας εάν βγάζεις μια σέξι φωτογραφία τότε σου αξίζει βασικά να διαρρεύσει είναι σαν να λες πως αν πάω σε πάρτι και θέλω να χορέψω στο πάτωμα, αξίζω να με βιάσουν. Διότι για μένα, βλέπω αυτά τα δύο πράγματα να είναι πραγματικά παρόμοια», είπε η Θορν με δάκρυα στα μάτια.

 
Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πάντα η κοινωνία είναι μαζί σου αρκεί και εσύ η ίδια να αναγνωρίσεις το λαθος σου και κυρίως να μην το ξανακάνεις.Όταν βρίζεις αυτον που σου εξηγεί το προφανές τότε μάλλον δεν έμαθες τίποτα για το διαδίκτυο και θα την ξαναπατησεις.
“Φαντάσου μια γυναίκα να κυκλοφορεί με φουστάνι δημοσίως, κάποιος με κρυφή κάμερα στο πάτωμα να κάνει μια λήψη που φαίνεται το εσώρουχο και άλλη ΓΥΝΑΙΚΑ (με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ αφού τοποθετείτε επωνύμως) να την κατηγορεί ότι : Φταίει εκείνη - μιας και η τεχνολογία δίνει τόσες δυνατότητες παράνομης καταγραφής - που εξακολουθεί να βάζει φουστάνι και δεν προστατεύει τον εαυτό της ”… α ρε Λένα με “ξανάβαλες στα θρανία” για να συνειδητοποιήσω πόσα (όλα) πολλά κοινωνικά “ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ & ΝΟΜΟΙ” που αφορούν τις γυναίκες & όχι μόνο είναι “φωτογραφικές τροπολογίες” για ένα αντρικό κόσμο …τρομάρα μας! Δεν πειράζει δεν επιλέγουμε το αρχικό μας software, αλλά πάντα υπάρχει χώρος ακόμα και σε παλιό hardware για μια αξιοπρεπή αναβάθμιση : )
Άκυρο το παράδειγμα κυρίως γιατί η γυναίκα του παραδείγματος δεν κυκλοφορεί στον δρόμο με το εσώρουχο και κάποιος που έχει κάμερα την βγάζει φωτογραφία και την εκβιάζει μετά, κυκλοφορεί ντυμένη και δεν μπορεί να προβλέψει ότι κάποιος μπορεί να έχει κάμερα στο πεζοδρόμιο και να καταγράφει κάτω από την φούστα.Στην πραγματικότητα τώρα, όταν βγάζεις γυμνές φωτογραφίες στο instagram ή οπουδήποτε άλλου ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΉΣΕΙ ΌΠΩΣ ΝΟΜΊΖΕΙ.Δεν έχει σημασία πόσο κλαιςδεν έχει σημασία πόσο δεν σου αρέσειδεν έχει σημασία πόσο δεν θεςδεν έχει σημασία πόσο "αηδιασμένη" είσαιδεν έχει σημασία πόσο κακομαθημένη είσαιΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ, ζήσε με αυτό ή παράτα το.
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να παραβιαστεί ο ιδιωτικός σου χώρος κυριολεκτικά & μεταφορικά. Και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η κοινωνία είναι μαζί σου. Όταν εμπλέκετε η γυναικεία σεξουαλικότητα θύμα & θύτης είναι στο βάθος πάντα η ίδια η γυναίκα.Η συγκεκριμένη κοπέλα μια χαρά "γείωσε" το χάκερ, την έπνιξε όμως αυτή ακριβώς η στοχοποίηση
Να ανεβάζεις γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, να στις υποκλέπτει χάκερ και να σε εκβιάζει για χρήματα και εσύ να βρίζεις την Γουμπι Γκόλντμπεργκ επειδή σου είπε ότι δεν πρέπει να ανεβάζουμε γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο επειδή κάποιος χάκερ μπορεί να τις υποκλέψει και να μας εκβιάζει για χρήματα...
Και ποιόν να βρίζει; Η Γουμπι έκανε μια δήλωση που προκάλεσε ναστάτωση σε ένανάνθρωπο σ εήδη χάλια ψυχολογική κατάσταση. Η Έμιλι δεν απάντησε μόνπ για τον εαυτό της, αλλά για όλα τα άτομα που έχουν πε΄σει θύμα revenge porn κλπ. Ναι, θα μπορούσε να προστατευτεί, αλλά επειδή μπορούσε να προστατευτεί πρέπει να την κάνουμε ένοχη ή να είμαστε εναντίον του χάκερ; Αν όλοι ήταν εναντίον των χάκερ και οχι τνω θυμάτων, ίσως να μην υπήρχε ο φόβος και κανένας να μην αυτοκτονούσε. Αυτό θέλει να πει η Έμιλυ. Πώς γίνεται τόσοι άνθρωποι να μην μπορούν να νιώσουν συμπόνοια για έναν άγνωστο που βρέθηκε σε αυτή τη θέση; Είναι σα να λες βγήκες έξω απ το σπίτι σου, αρρώστησες, άρα μην πας σε γιατρό, εσύ έφταιγες, άλλη φορά να μην αρρωσταίνεις. Αλλα ξέχασα, μόνο όταν έχει να κάνει με σεξ κατηγορούμε το θύμα.