Την περασμένη εβδομάδα, η Μπέλα Θορν δημοσίευσε στο Twitter γυμνές φωτογραφίες της, που κατά τα λεγόμενά της είχαν πέσει στα χέρια ενός χάκερ ο οποίος την εκβίαζε με δημοσιοποίησή τους. Η Γούπι Γκόλντμπεργκ όμως δεν πήρε το μέρος της και την κατέκρινε δημοσίως.

 

Η ιστορία της νέας αυτής διένεξης ξεκίνησε όταν η ηθοποιός Μπέλα Θορν δημοσίευσε η ίδια τις γυμνές της φωτογραφίες γράφοντας: «Τα τελευταία 24ωρα με απειλούν με γυμνές φωτογραφίες μου. Νιώθω αηδία. Νιώθω πως με παρακολουθούν, σαν κάποιος να μου έχει αφαιρέσει κάτι το οποίο ήθελα να δει μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο. Μπορώ να κοιμηθώ καλύτερα απόψε γνωρίζοντας πως πήρα πίσω την δύναμή μου. Δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή μου και ποτέ δεν θα το καταφέρεις».

 

 

 

Η είδηση προκάλεσε πολλά σχόλια και μεταδόθηκε διεθνώς καθώς η Μπέλα Θορν, πρώην σταρ των «Famous in Love» και «Duff» στο Disney Channel, ήταν απλά η τελευταία προσθήκη στη λίστα διάσημων γυναικών που έπεσαν θύμα εκβιασμού με προσωπικά δεδομένα τους. Για ακόμη μια φορά αναθερμάνθηκε η συζήτηση για τα περιστατικά αυτά και το πώς οι γυναίκες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν.

 

 

 

Όμως η Γούπι Γκόλντμπεργκ δεν υποστήριξε την απάντηση της Θορν και σε εκπομπή που κλήθηκε να σχολιάσει την κίνησή της, ήταν σκληρή. «Αν είσαι διάσημος, δεν με νοιάζει πόσο χρονών είσαι, αλλά δεν βγάζεις γυμνές selfies. Μόλις το κάνεις, αυτές οι φωτογραφίες πηγαίνουν στο cloud και είναι διαθέσιμες σε κάθε χάκερ που τις θέλει. Αν δεν ξέρετε ότι το 2019 αυτό είναι ένα πρόβλημα λυπάμαι. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό», είπε η ηθοποιός. Το γεγονός πως η Γκόλντμπεργκ δεν κατέκρινε το δράστη, αλλά το φερόμενο ως θύμα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σχολιάστηκε κυρίως ως προς το θέμα της γυναικείας αλληλεγγύης.

 

Η Μπέλα Θορν έδειξε αρκετά ενοχλημένη με την τοποθέτησή της συναδέλφου της. «Δεν θα πω ψέματα. Αισθάνομαι αηδιασμένη», είπε σε ένα βίντεο-απάντηση στο σχόλιο της Γούπι.

 

«Θέλω απλώς να πω ότι παρακολουθώντας αυτή τη συνέντευξη αισθάνθηκα πολύ άσχημα για τον εαυτό μου και ελπίζω να είσαι χαρούμενη. Ελπίζω να είσαι τόσο χαρούμενη, γιατί μπορώ μόνο να φανταστώ όλα τα παιδιά που έχουν πάθει το ίδιο και στη συνέχεια αυτοκτονούν. Είσαι τόσο τρελή που σκέφτεσαι τέτοια τρομερά πράγματα σε μια τόσο άσχημη κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

«Ντροπή σου. Να ντρέπεσαι για την τοποθέτηση αυτή που κάνει κάθε νεαρό κορίτσι να σκέφτεται ότι είναι αηδιαστικό να βγάλει μια φωτογραφία όπως αυτή. Ντροπή σου», συνέχισε. «Λέγοντας εάν βγάζεις μια σέξι φωτογραφία τότε σου αξίζει βασικά να διαρρεύσει είναι σαν να λες πως αν πάω σε πάρτι και θέλω να χορέψω στο πάτωμα, αξίζω να με βιάσουν. Διότι για μένα, βλέπω αυτά τα δύο πράγματα να είναι πραγματικά παρόμοια», είπε η Θορν με δάκρυα στα μάτια.