Βροχή από εκατομμύρια ακρίδες στη Σαρδηνία - Σε απόγνωση οι αγρότες

Βροχή από εκατομμύρια ακρίδες στη Σαρδηνία - Σε απόγνωση οι αγρότες Facebook Twitter
0

Η επιδρομή εκατομμυρίων ακριδών στην κεντρική Σαρδηνία προκαλεί την ανησυχία των αγροτών της περιοχής, όπου περίπου 25.000 στρέμματα γης έχουν ήδη καταστραφεί από τα έντομα.

Σύμφωνα με ειδικούς, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια που ένα τέτοιο φαινόμενο καταγράφεται. Οι πληγείσες ζώνες βρίσκονται στις κοινότητες Νουόρο, Οτάνα και Οράνι. «Αυτά τα έντομα τρώνε τα πάντα, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά. Δεν μπορούμε πλέον να ταΐζουμε τα ζώα μας (...)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντανιέλε Σεντά, ένας κτηνοτρόφος από το Οράνι. «Δεν καλλιεργούμε πλέον σε ορισμένα χωράφια καθώς αυτό θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις και αυτά τα εδάφη αποτελούν την ιδανική περιοχή για τις ακρίδες, για να αφήσουν τα αυγά τους» συμπλήρωσε.

Από τα εγκαταλελειμμένα εδάφη, οι ακρίδες, οι οποίες μπορούν να διανύσουν 4-6 χλμ την ημέρα, καταλαμβάνουν τα βοσκοτόπια για να μπορέσουν να τραφούν. «Η άνοδος της θερμοκρασίας, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ενθαρρύνει τον πολλαπλασιασμό του είδους» αναφέρει στο AFP ο Ινάσιο Φλόρις, καθηγητής εντομολογίας του πανεπιστημίου της Σάσαρι, στο βόρειο τμήμα της νήσου.

Πριν από καμιά δεκαριά ημέρες, όταν η εισβολή φαίνεται πως είχε φθάσει στην κορύφωσή της, τα δέντρα και οι αυλές των αγροκτημάτων είχαν καλυφθεί από τα έντομα. «Μια λύση με τη χρήση χημικών δεν εξετάζεται, καθώς θα ήταν αναποτελεσματική και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπός της θα ήταν πολύ σημαντικός» σημείωσε ο Φλόρις.

Από την πλευρά της, η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Ιταλίας, η Coldiretti, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις οικονομικές επιπτώσεις στους αγρότες της περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM