Αλβανία: Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του Ράμα - Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

Αλβανία: Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του Ράμα - Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί Facebook Twitter
0

Αρκετοί διαδηλωτές και τουλάχιστον 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. 

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα αιτούμενοι την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και νέες εκλογές.Ορισμένοι πέταξαν πυροτεχνήματα και κοκτέιλ μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με αντλίες νερού υπό πίεση και δακρυγόνα, μετέδωσαν το δίκτυο Vizion Plus και το πρακτορείο ειδήσεων ATA.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και αργότερα αντλίες νερού υπό πίεση για να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας και πετούσε κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν όσον αφορά τον συγκεκριμένο αριθμό των διαδηλωτών που τραυματίστηκε, ενώ για τους αστυνομικούς έγινε γνωστό ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 12.

Οι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν τον Ράμα και την σοσιαλιστική του κυβέρνηση για διαφθορά και εκλογική νοθεία και αξιώνουν για μήνες την παραίτησή του και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 60 βουλευτές από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τους συμμάχους τους παραιτήθηκαν από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM