Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου - ελέφαντα»

Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου - ελέφαντα» Facebook Twitter
0

Στη λύση του μυστηρίου για τον τάφο του Τζόζεφ Μέρικ, του άντρα που έγινε γνωστός και ως ο «Άνθρωπος Ελέφαντας», ισχυρίζεται πως έφτασε μια συγγραφέας.

Το BBC μεταδίδει πως ο τάφος του Μέρικ ίσως έχει εντοπιστεί σχεδόν 130 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Μέρικ, ο οποίος υπέφερε από μια παραμόρφωση του σκελετικού και μαλακού ιστού, έγινε αρχικά θέαμα σε περιπλανώμενο τσίρκο (freak show) λόγω της παραμόρφωσής του και στη συνέχεια κέρδισε το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας. Ο σκελετός του σώζεται στο Royal London Hospital. Αλλά η συγγραφέας Jo Vigor-Mungovin λέει ότι έχει ανακαλύψει ότι ο μαλακός ιστός του Μέρικ θάφτηκε στο νεκροταφείο του Λονδίνου, μετά το θάνατό του το 1890.

Μετά το θάνατό του, το σώμα του Μέρικ διαμελίστηκε και ο σκελετός του διατηρήθηκε ως ανατομικό δείγμα. Ωστόσο είναι άγνωστο τι απέγινε η σορός. Η Vigor-Mungovin, η οποία έχει γράψει μια βιογραφία του Μέρικ, δήλωσε ότι η ιστορία σχετικά με τον μαλακό ιστό και το πού θάφτηκε δεν είχε καταγραφεί εξαιτίας του αριθμού των νεκροταφείων που υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Η συγγραφέας πίστευε πως η σορός του θα είχε θαφτεί στο ίδιο νεκροταφείο όπου θάφτηκε και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης καθώς πέθαναν στην ίδια τοποθεσία. Στη συνέχεια αποφάσισε να μελετήσει τα αρχεία του κοιμητηρίου και του κρεματορίου. «Αποφάσισα να ψάξω σε χρονικό πλαίσιο οκτώ εβδομάδων και στη δεύτερη σελίδα, βρήκα το όνομα του Μέρικ», λέει.

«Τα λεπτομερή αρχεία καθιστούν κατά 99% σίγουρο ότι πρόκειται για τον άνθρωπο - ελέφαντα», είπε η  Vigor-Mungovin. Η ταφή έχει ημερομηνία 24 Απριλίου 1890, και ο Τζόζεφ πέθανε στις 11 Απριλίου. Καταγράφει ως κατοικία του το νοσοκομείο του Λονδίνου, η ηλικία του είναι τα 28 έτη και ως ιατροδικαστής παρουσιάζεται ο Wynne Baxter, που γνωρίζουμε πως διεξήγαγε την νεκροτομή του Μέρικ», λέει η συγγραφέας.

Η λεπτομερής εξέταση των αρχείων έχει εντοπίσει μια συγκεκριμένη τοποθεσία η οποία τώρα έχει γίνει κοινοτικός κήπος.  Ωστόσο η  Vigor-Mungovin ισχυρίζεται ότι έχει προσδιοριστεί ως σημείο ταφής ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης. Δηλώνει πως οι αρχές σκέφτονται πως μια μικρή πλάκα τη μνήμη του Μέρικ θα μπορούσε να τοποθετηθεί εκεί.

Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου - ελέφαντα» Facebook Twitter

Ποιος ήταν ο άνθρωπος ελέφαντας

 

Ο Τζόζεφ Μέρικ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1862 στο Λέιτσεστερ. Η κατάστασή του δεν ήταν εμφανής μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Η μητέρα του πέθανε όταν ο Μέρικ ήταν έντεκα ετών και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες μελών της οικογένειας έπασχε και η ίδια από κάποια μορφή δυσμορφίας ή παράλυσης. Μετά το θάνατό της, ο πατέρας του παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, ωστόσο η παραμορφωμένη εμφάνιση του Μέρικ τον είχε κάνει ανεπιθύμητο στους κόλπους της οικογένειάς του.

Μετά από χρόνια σε πτωχοκομείο έρχεται σε επαφή με έναν showman που τον έκανε ατραξιόν σε τσίρκο το 1884. Εκεί του έδωσαν την ονομασία «Άνθρωπος Ελέφαντας». Τελικά στο τσίρκο τον λήστεψαν και τον εγκατέλειψαν και εκείνος αποφάσισε να πάει στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1886. Εκεί ήλθε σε επαφή με τον γιατρό Frederick Treves, ο οποίος του βρήκε ένα δωμάτιο στο νοσοκομείο του Λονδίνου.


Η παραμόρφωση του Μέρικ είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στους γιατρούς. Το κεφάλι του ήταν 91 εκατοστά, ο δεξιός καρπός του 30 εκατοστά  και ένα από τα δάχτυλά του 13 εκατοστά. Πέθανε στις 11 Απριλίου 1890, σε ηλικία 27 ετών. Η αιτία της κατάστασής του είναι ακόμα αβέβαιη, αλλά πολλοί ερευνητές συμφωνούν πως έπασχε από το σύνδρομο του Πρωτέα, μια σπάνια γενετική διαταραχή. Η ιστορία του έχει εμπνεύσει πολλά βιβλία, ένα βραβευμένο έργο και μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζον Χαρτ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM