ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Μετά την απόφαση για Brexit, οι γείτονες μου με ανάγκασαν να αλλάξω χώρα»

0

Όλοι γνωρίζουν το πώς η Βρετανία πλήρωσε τους κλυδωνισμούς ενός Brexit σε εκκρεμότητα. Ανεργία, μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στα όρια της φτώχειας, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν ως έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο και να αναζητήσουν πιο εύρωστο επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Εκείνο που τα τελευταία 2 χρόνια μένει στη σκιά είναι ο τρόπος με τον οποίο το Brexit έχει ενισχύσει τα ρατσιστικά ένστικτα γηγενών Βρετανών, εναντίον πολιτών με καταγωγή από άλλες χώρες της Ευρώπης -και όχι μόνο-, εξωθώντας τους ουσιαστικά σε μία αναγκαστική μετανάστευση. 

Η περίπτωση της PachYa, τραγουδίστριας από την Πολωνία, είναι χαρακτηριστική. Η νεαρή γυναίκα ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 10 χρόνια και γέννησε το παιδί της εκεί. Όπως περιγράφει από τη μέρα που το δημοψήφισμα έδειξε... Brexit, η ζωή της έγινε δύσκολη και το Νότιγχαμ ένα εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον για να μεγαλώνει την κόρη της. 

Αναγκάστηκε να επιστρέψει μαζί με τη μικρή Αμέλια στην Πολωνία και εξηγεί το γιατί. 

«Όταν προέκυψε το Brexit, οι γείτονες σταμάτησαν να μου λένε καλημέρα. Σταμάτησαν να είναι στοιχειωδώς ευγενείς. Δεν ήθελαν ξένους στη γειτονιά και δεν το έκρυβαν», λέει. Τώρα μπορεί να επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε δύο μήνες, μόνο και μόνο για να μπορέσει η μικρή να έχει επαφή με τον πατέρα της. 

«Θα ήθελα το παιδί μου να έχει μέλλον στην Αγγλία. Αλλά εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και παρά το ότι είναι Αγγλίδα πολίτης, πιστεύω ότι δεν θα την αντιμετωπίσουν σωστά, ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτη εδώ. Κι αυτό με πληγώνει», λέει. 

Η PachYa έχει εμπνευστεί από την πικρή εμπειρία του Brexit, γράφοντας τραγούδια για την ανάγκη της ευρωπαϊκής ενότητας, όμως, η αλήθεια είναι άλλη, βάσει στατιστικών και ερευνών. 

  

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά την τρελή γύρω από το Brexit πολιτική κατάσταση, είναι γεγονός ότι έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο πολλοί περισσότεροι πολίτες με καταγωγή από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι ρυθμοί δε με τους οποίους πληθυσμοί από αυτά τα σημεία αποφασίζουν να ζήσουν εκεί μειώνονται δραματικά μέρα με τη μέρα...  

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ