Σρι Λάνκα: Στους 310 οι νεκροί - Εθνικό πένθος σήμερα

Σρι Λάνκα: Στους 310 οι νεκροί - Εθνικό πένθος σήμερα Facebook Twitter
EPA
0

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, πλέον υπάρχουν 310 νεκροί, καθώς αρκετοί νοσηλευόμενοι υπέκυψαν στα τραύματα τους.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμα περίπου 500 τραυματίες ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως 40 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για σχέση με τις επιθέσεις. 

Η σημερινή μέρα κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους στη Σρι Λάνκα, ενώ χθες υπήρξε τρίλεπτη σιγή σε όλη τη χώρα για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης. 

Χθες έγιναν και οι πρώτες κηδείες των θυμάτων της επίθεσης.

Σε όλη την πρωτεύουσα της χώρας, το Κολόμπο, είναι πολύ έντονη η παρουσία του στρατού και των  υπηρεσιών ασφαλείας. 

O υπουργός της κυβέρνησης της χώρας Ηarsha De Silva δήλωσε στο CNN πως οι επιθέσεις της Κυριακής δεν ήταν ένα φιάσκο των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αλλά αποτέλεσμα αποτυχίας να υπάρξει διάδοση των απαραίτητων πληροφοριών σε όσους θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση. 

«Υπήρξε κολοσσιαία αποτυχία στο να δοθούν οι πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε τουλάχιστον να περιοριστούν όσα συνέβησαν», είπε ο υπουργός.  

Οι 8 εκρήξεις της Κυριακής, με στόχο τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία, είναι η φονικότερη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, μετά το τέλους του 25ετούς εμφυλίου πολέμου. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ