Wikileaks: O γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής

Wikileaks: O γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής Facebook Twitter
0

Το WikiLeaks επιβεβαίωσε αργά το Σάββατο ότι ο Τζέιμς, ο γάτος του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ, είναι ασφαλής και ο ιστότοπος ανήρτησε στο twitter βίντεο του ζώου να στέκεται μπροστά από μια οθόνη τηλεόρασης και να βλέπει τον ιδιοκτήτη του να συλλαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειου ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι ο γάτος του Ασάνζ δεν βρισκόταν από καιρό μέσα στο κτίριο της πρεσβείας καθώς τον είχαν πάρει βοηθοί του ιδρυτή του WikiLeaks.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής. Ο Ασάνζ είχε ζητήσει από τους δικηγόρους του να τον πάρουν έπειτα από απειλές της πρεσβείας στα μέσα Οκτωβρίου. Θα επανενωθούν στην ελευθερία», ανέφερε στο twitter το WikiLeaks αργά το Σάββατο, αναρτώντας βίντεο του γάτου.

Ο 47χρονος Αυστραλός ιδρυτής του ιστοτόπου συνελήφθη την Πέμπτη από τη βρετανική αστυνομία μετά την έξωσή του από την πρεσβεία του Ισημερινού, μετά την άρση της επταετούς ασυλίας του από τους οικοδεσπότες του, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την απέλασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Twitter το WikiLeaks κατήγγειλε τον Ισημερινό ότι «απέσυρε παρανόμως το πολιτικό άσυλο που είχε δώσει στον Τζούλιαν Ασάνζ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», και ότι «κάλεσε» τη βρετανική αστυνομία στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο.

Wikileaks: O γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής Facebook Twitter
Tα πρώτα χρόνια...

Τον Οκτώβριο ο Ισημερινός είχε θέσει στον Ασάνζ νέους κανόνες κατοίκισης στην πρεσβεία του στην Βρετανία, τονίζοντας ότι πρέπει να καθαρίζει το μπάνιο του, να προσέχει την γάτα του Τζέιμς και να πληρώνει το ηλεκτρικό που καταναλώνει και τη σύνδεση internet.

Ακόμη και ο γάτος που απέκτησε το 2016 ο Ασάνζ είχε μετατραπεί σε σημείο τριβής καθώς ο ιδρυτής του WikiLeaks δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter με το όνομα χρήστη @EmbassyCat, και συνοδευόταν από αναρτήσεις ειρωνικών μηνυμάτων.

Ένα σημείωμα από το Κίτο που αποκαλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης του Ισημερινού, σημείωνε ότι οι αρχές ανησυχούσαν για τη φροντίδα που λάμβανε ο γάτος.

Με πάνω από 32.000 ακόλουθους στο twitter, ο Τζέιμς συνεχίζει να διατηρεί το δικό του λογαριασμό σε μία από τις πιο διαδεδομένες φωτογραφίες του να φορά γραβάτα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σλάβοϊ Ζίζεκ: «Γιατί τώρα τον Ασάνζ; Δύο λέξεις μόνο - Cambridge Analytica»

Ιδέες / Σλάβοϊ Ζίζεκ: «Γιατί τώρα τον Ασάνζ; Δύο λέξεις μόνο - Cambridge Analytica»

Ο γνωστός θεωρητικός και φιλόσοφος γράφει στον Independent για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ καλώντας σε αντίσταση ενάντια στο σύστημα ελέγχου και χειραγώγησης εκ μέρους τεχνολογικών κολοσσών και μυστικών υπηρεσιών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM