Ο Μαδούρο κατηγορεί τους «ελεύθερους σκοπευτές» ως υπεύθυνους για το μπλακ άουτ

Ο Μαδούρο κατηγορεί τους «ελεύθερους σκοπευτές» ως υπεύθυνους για το μπλακ άουτ Facebook Twitter
0

Ο Νικολάς Μαδούρο ζήτησε από τους πολίτες της Βενεζουέλας να προσευχηθούν για την ανάκαμψη της χώρας από το τελευταίο ηλεκτρικό μπλακ άουτ το οποίο απέδωσε «σε ομάδα ελεύθερων σκοπευτών που εκτέλεσε εντολές των ΗΠΑ. 

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη αργά χθες τη νύχτα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε πως η τελευταία εκτεταμένη διακοπή ρεύματος είναι αποτέλεσμα επίθεσης ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι έβαλαν στο στόχο την ενεργειακή υποδομή της Βενεζουέλας. 

«Ήξεραν που επιτέθηκαν. Μόνο η αυτοκρατορία της Βόρειας Αμερικής εχει αρκετό μίσος, αρκετή διαστροφή στο μυαλό της, αρκετά διαβολικό μυαλό», ώστε να διατάξει μια τέτοια επίθεση είπε ο Μαδούρο λέγοντας πως η πυρκαγιά που προκάλεσε το μπλακ άουτ προκλήθηκε μετά από πυροβολισμό από αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς. 

«Πρόκειται για ολοκληρωτικό πόλεμο. Μιας και δεν μπορούν να εισβάλλουν στη χώρα, αποφάσισαν να καταστρέψουν. Ήταν ένας εχθρικός βομβαρδισμός και μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει το χέρι του. Ο Τραμπ έχει εμμονή με τη Βενεζουέλα», είπε ο Μαδούρο. 

Από την πλευρά του ο Χουαν Γκουαϊδό, ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος που έχουν αναγνωρίσει και οι ΗΠΑ,  κάλεσε τους υποστηρικτές του σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας. «Δεν υπάρχει πλέον φως, δεν μπορούμε να μένουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα», υπογράμμισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ